In Aktualno

Nova dišava Cartier L’Envol je omamen eliksir, ki spodbudi vaše misli, razvname strast in osvetli pot v neznano. Parfum predstavlja začetek potovanja, ki spremlja zoro vsakega novega projekta, tudi tistega najbolj norega. Mathilde Laurent, Cartierova parfumerka od leta 2005, je navdih za dišavo našla v mitološko zaznamovani ambroziji, ki naj bi prebivalcem grškega Olimpa podeljevala nesmrtnost. Francoska beseda l’envol v prevodu pomeni vzlet oziroma dvigovanje v zrak. Njen drugi pomen pa predstavlja posameznikov moto, ki je želja preseči svoje lastne meje in izločiti svojo pot.

VONJ

Vonj dišave Cartier L’Envol vibrira, je aktiven in osvobajajoč. Tistega, ki jo nosi na svoji koži, bosta navdihnila veličina in uspeh. Aromatični vonj bo vnel vaše srce in dušo s strastjo, ki je ustvarila tudi njega samega. L’Envol je brezkompromisna in kontrastna parfumska vodica, ki v prvi vrsti prikliče v spomin vonj po Orientu, hkrati mehka in intenzivna. Sprva nas seznani s svojo svežino, ki se skriva v meglenem oblaku mošusa, nato pa postane bolj zaokrožena z močnim moškim vonjem po lesu ter medenimi notami.

STEKLENIČKA

Stekleničko so oblikovali tako, da popolnoma odseva bistvo dišave. Lebdeča rumena kapsula je zaščitena s snemljivo stekleno kupolo. Oblika je moderna, obenem pa sledi tudi elegantni Cartierovi stilski tradiciji. Barva parfuma je vidna, gre za rumen odtenek medeno obarvanega nektarja s pridihom zlatega fosforja. Steklenička predstavlja sodoben in brezčasen predmet. Njen pokrovček deluje po principu koncepta parfuma, ki se lahko vedno polni. Prav takšni pa sta bili Cartierovi pionirski dišavi Must de Cartier in Santos de Cartier.

PARFUMERKA MATHILDE LAURENT

Kot smo omenili, je L’Envol stvaritev Mathilde Laurent, ki velja v Cartierovi hiši za eno izmed najbolj nadarjenih ustvarjalk parfumov. Njena vloga je razvijanje formul za dišave, ki odražajo miselnost in kreativnost te prestižne blagovne znamke. Postopek nastajanja parfuma: najprej se porodi ideja, ki predstavlja zgolj intelektualno vizijo dišave. Nato ta ideja dobi tudi stekleničko. Na koncu pa stekleničko obleče embalaža in dišava je pripravljena, da odide v svet. Cartierove dišave so znane po svoji drznosti, saj proslavljajo duha hiše in vedno znova zatresejo tla sveta parfumerije, ki še danes ostaja zelo konvencionalen. Cartierov slog je kljub svoji preprostosti prepoznaven po presežkih. Vsi vonji so zgrajeni okoli osrednjega akorda, ki je čist in veličasten.

 

Recommended Posts