Samsung Electronics je na Evropskem forumu v Barceloni evropskim uporabnikom predstavil svoje nove razvojne dosežke in tehnološke inovacije. S predstavitvijo inovacij je Samsung ponovno dokazal, kako predan je razvoju pametnejšega in še bolj povezanega življenjskega stila.

Podjetje je na forumu predstavilo številne inovacije, ki bodo spremenile življenje ljudi, med njimi tudi AddWash pralni in sušilni stroj, ki je z možnostjo dodajanja perila med pralnim ciklom redefiniral način pranja perila, pametni robotski sesalec POWERbot, revolucionarni Family Hub™ hladilnik z WiFi-jem, edinstveno Wind-Free TM klimatsko napravo in zvočnike H7, poudarek pa je bil predvsem na predstavitvi nove in napredne tehnologije QLED televizorjev.

Samsung QLED televizor prvi na svetu s 100-odstotnim volumnom barv

Nova serija Samsung QLED televizorjev ponuja izboljšano barvno zmogljivost, ki natančno prikazuje DCI-P3 barvni prostor – zahvaljujoč novi in napredni tehnologiji Quantum Dot so televizorji sposobni predvajati 100-odstotni volumen barv. To pomeni, da lahko prikažejo vse barve na vsaki stopnji svetlosti – s celo najmanjšimi razlikami vidnimi na najvišji svetilnosti med 1.500 in 2.000 nitov.

Samsung QLED televizor zajame tudi subtilne razlike v barvah glede na svetlost, kar tradicionalni 2D prostorski modeli ne omogočajo. Z novo tehnologijo ni treba zastavljati svetlosti, da bi dosegli povečanje barvne zmogljivosti zaslona, ki ostaja enaka ne glede na zorni kot pogleda.

Ta preboj je posledica Samsungovega sprejetja novega kovinskega materiala Quantum Dot – kar je omogoča, da televizor izrazi bistveno izboljšano paleto barv z veliko večjo natančnostjo v primerjavi z običajnimi televizorji.

QLED televizor ima tudi nove oblikovne značilnosti, ki pripomorejo k izkušnji gledanja televizije. Televizor s stenskim nosilcem uporabniki enostavno namestijo na steno, tisti, ki ga pa ga želijo postaviti kje drugje pa lahko izberejo “Studio Stand” stojalo, ki spominja na stojalo s sliko, ali elegantni “Gravity Stand”, ki ko je priključen na televizor, spominja na sodobno skulpturo.

Samsung se bo še naprej osredotočal na kontinuiran razvoj ponudbe pametnih televizorjev, ki nudijo uporabnikom enostavno in enotno uporabniško izkušnjo, ki jo želijo za svoje zabavne vsebine.

Recommended Posts