V našem uredništvu smo zato vedno prijetno presenečeni, kadar nam kdo želi predstaviti nekaj tovrstnega, bodisi izjemen izdelek ali storitev. Pred dnevi me je tako presenetil klic, naj se udeležim tiskovne konference v prečudovitem zagrebškem hotelu Esplanade, na kateri bo Breitling predstavil svoj urni koncept. Odločil sem se v nekaj sekundah.
Urarska znamka Breitling ima namreč v mojem srcu posebno mesto, kot ste morda že razbrali med prebiranjem naših revij, pa ne le zaradi prečudovito izdelanih urinih detajlov, ampak tudi zato, ker sem si pred časom lahko ogledal eno izmed njihovih tovarn in se na lastne oči prepričal, kaj vse počno oz. kako sestavijo uro ali bolje rečeno komplikacijo, za katero se že vnaprej dobro ve, da bo požela veliko zanimanja.

In kaj se je dogajalo v Zagrebu? O kakšnem konceptu vam govorim? Tamkaj so nam gospod Peter Kellner, predstavnik znamke Breitling, in njegovi sodelavci na čelu s švicarskim pilotom Franciscom Agullom predstavili uro iz omejene serije, ki bo prepotovala cel svet. Velike prestolnice bodo tako priča izjemnim predstavitvam, na krovu pa bo prisotno kar vseh 500 ur iz serije, za nakup katerih bo zaradi zanimanja potrebno pohiteti. Kajti iz pogovorov med mojimi znanci je razbrati, da bodo zelo hitro pošle, saj 500 primerkov za ves svet res ni veliko. Si predstavljate, da kupite uro, ki je prepotovala svet na 77 let starem letalu? In izziv za vas: z njo še sami preletite večje prestolnice sveta. Zveni kot izjemen potovalni načrt, kajne? No, na dobro organizirani tiskovni konferenci smo lahko spoznali tudi vojnega veterana, ki je sam skočil iz taistega letala pred mnogimi leti. Malce sem se ustrašil, ko sem slišal, da klimatske naprave na avionu ne delujejo.
A pred 77 leti je bil DC-3 eno izmed prvih letal, ki je omogočilo potnikom hitrejše premagovanje večjih in manjših razdalj. In let na dva do tri tisoč metrih višine je bil takrat nekaj povsem običajnega, seveda s fenomenalnim razgledom na pokrajino, ki jo je letalo preletelo.

In prav to je bilo tisto, kar me je še dodatno navdušilo: da sem bil eden od redkih, ki se je popeljal iz Zagreba proti Atenam s tem edinstvenim lepotcem, za katerega pri urarski znamki Breitling res lepo skrbijo. Propelerji so se zavrteli in let do obmorskih krajev se je ob premagovanju višinske razlike, nekaj drobnih oblakih in spoznavanju prijazne letalske ekipe po nekaj urah zdel kot neverjetna pustolovščina. In ne boste verjeli, nad Zadrom se nam je pridružila domača letalska akrobatska skupina, ki je ob DC-3 v zraku ustvarjala neverjetne podobe in oblike. S svojim mobilnikom Huawei Mate 9 sem uspel narediti nekaj fotografij, na katere sem izjemno ponosen. Če si predstavljajte lagodne dopustniške dneve v poletnih mesecih na otokih … mi smo jih preleteli že v zgodnji pomladi in si jih ogledali s ptičje perspektive. Nato pa Grčija, prek Patrasa z neverjetnim mostom do znamenite akropole v Atenah. Po pristanku – priznam, da sem se kar težko privadil na trdna grška tla – so nas tamkajšnji gostitelji pogostili v izjemni hotelski restavraciji, v ožjem privatnem krogu.

V mojih mislih pa se je ves čas tega potovanja vrtinčila ideja zgodbe te posebne ure, ki bo septembra na voljo po vsem svetu. Mnogi se sprašujejo, kaj neki vidijo ljudje na teh posebnih oz. omejenih serijah ur, a prav to je tisto, po čemer se posameznik razlikuje od množice, ki ji je vseeno, kaj ima na svoji roki. Zgodba s tako lepo povezanimi detajli, s tako
unikatno obdelavo, s tako dovršenim celostnim pristopom še enkrat več dokazuje, da je Breitling znamka, katere uro mora pravi moški imeti v svoji zbirki, bodisi kot edino uro ali eno izmed preostalih različnih ur. Zagotovo pa prav to posebno edicijo. Če boste imeli srečo in jo lahko kupili, boste ponosno nosili izbrani Navitimer. Če ne te, pa katero od letošnjih novitet znamke Breitling: Avenger Hurricane Military, Super Ocean Heritage ali izjemni Colt Skyracer. Vse, ki vas je Navitimer do sedaj že prepričal, pa lahko posežete po Navitimer Rattrapante. Mene je ta ura navdušila že na Baselworldu, prepričan pa sem, da bo tudi vas, in to takoj, ko si jo boste nadeli na roko. Uživajte v duhu pravih moških ur znamke Breitling!

Recommended Posts