Če ste v zadnjih nekaj tednih zapazili zanimive video vsebine, povezane z znanim voznikom F1 iz ekipe Mercedes-AMG Petronas Motorsport Lewisom Hamiltonom, potem veste, da so del kampanje “OWN YOUR JOURNEY”, ki jo znamka BOSS pripravlja v letošnji jeseni in v kateri ob Hamiltonu sodelujeta še filmski igralec James Marsden in sodobni ustvarjalec vsebin Patrick Janelle. Trije protagonisti drug drugemu odkrivajo vsebine o svojih potovanjih. No, naš intervjuvanec se lahko pohvali s tremi naslovi svetovnega prvaka Formule 1 in kar 54 osvojenimi posamičnimi zmagami, kar je drugi najboljši rezultat v zgodovini tega prečudovitega dirkaškega športa.

Namig: Oblačila iz aktualne jesensko-zimske kolekcije znamke BOSS boste lahko našli tudi v naših domačih trgovinah. Ustvarjalcema kampanje za to kolekcijo, režiserju Jasonu Wuju in fotografu Glenu Luchfordu, navdušenima nad starimi hollywoodskimi filmi, je uspelo na sodoben način prikazati vrhunsko kvaliteto lepo izdelanih oblačil znamke BOSS, ki tokrat izpostavlja moške plašče, toda nekoliko prevelike, kar je opaziti tudi pri športnih oblačilih, tako “oversized” parkah kot bomberjih. Prepričan sem, da vas bodo daljši kroji prijetno greli na daljših ali krajših popotovanjih in da si boste v njih spletli svoje zgodbe o letošnji jeseni.

Kdaj vas je prevzelo dirkanje, ampak tako močno, da ste se z njim začeli profesionalno ukvarjati?

LEWIS HAMILTON: V vozilu preprosto uživam, rad se vozim. Sploh ne gre za samo hitrost, ki se je dostikrat niti ne zavedam, ampak bolj za nekakšen občutek, da si na samem robu in lahko kontroliraš nekaj težko obvladljivega. Moji najljubši trenutki so osvajanje prvenstev in prehodi skozi težke trenutke. Odraščal sem pri očetu, ki je delal za železnice in ni imel nič skupnega z dirkanjem. Formulo 1 sva skupaj gledala ob vikendih, vse od mojega petega leta dalje. Nekega dne mi je kupil gokart in začelo se je. Najprej kot hobi, nato sem se udeležil nekaj tekmovanj, na katerih sem zmagal kar šestkrat zapored. Pri desetih letih sem že osvojil prvenstvo Britanije. In kot zmagovalec sem se potem lahko udeležil nekega res kul dogodka, na katerem sem srečal Rona Dennisa, ki je bil takrat eden glavnih pri ekipi McLarna, za katero je vozil Ayrton Senna, in mu rekel: ”Nekega dne bom zmagovalec prvenstva Formule 1 v vašem vozilu.” Tri leta kasneje me je vključil v ekipo in po desetih letih sem zmagal na svojem prvem prvenstvu v Formuli 1.

Kako ste se počutili, ko ste se zavedali, da vam je resnično uspelo?

LEWIS HAMILTON: Zavedal sem se predvsem velike spremembe, ki sem jo doživel v zadnjih nekaj letih. A ne zato, ker sem osvojil svetovno prvenstvo, ampak, ker sem imel več svobode in pridobil več samozavesti pri tem, da krojim svojo kariero. Zlezel sem iz varnega kokona, v katerem sem lepo počasi napredoval.

Kdo ali kaj vas navdihuje?

LEWIS HAMILTON: Moj oče, velik del mojega uspeha gre pripisati njegovemu trdemu delu in skrbi zame, in Ayrton Senna, ki ga občudujem. Njegove vožnje sem spremljal pri petih letih, in ko sem osvojil svoje tretje prvenstvo v Formuli 1 (2015), sem bil zelo ponosen, saj jih je toliko tudi Senna. To je na kratko o meni. Podpisal sem še triletno pogodbo, začelo se je novo poglavje zame in želim si biti še boljši, kot je bil moj idol, in osvojiti še več prvenstev.

 

celoten intervju si lahko preberete v reviji David št. 32.

Recommended Posts