In Mobilni telefoni in aplikacije

Milijoni uporabnikov po vsem svetu lahko sedaj interaktivno preučujejo vozila BMW i prek aplikacije BMW i Visualiser za operacijski sistem iOS. Kot prva avtomobilska znamka na svetu, ki je svojim uporabnikom v začetku tega leta omogočila interaktivno doživetje 3D-izdelkov v okviru nadgrajene resničnosti, BMW i sedaj ponovno narekuje tempo kot ena prvih avtomobilskih blagovnih znamk, ki nudi uporabo Applove tehnologije ARKit, ki je prišla na trg v mesecu septembru skupaj z operacijskim sistemom iOS 11. Aplikacija se lahko prenese na katerikoli telefon iPhone 6s/6s Plus ali novejšo različico; deluje pa tudi na Applovi iPad Pro ali letošnji Apple iPad.

“Naši izdelki so zelo čustvena vozila, ki jih morajo kupci doživeti od blizu,” je povedal Andrea Castronovo, podpredsednik podjetja BMW Group, odgovoren za CCS, MPM in upravljanje poslovnega procesa. “S to aplikacijo lahko v žepe ljudi prinesemo naslednjo najboljšo stvar poleg dejanskega izdelka – ti lahko nato enostavno vzamejo v roke svoj telefon iPhone in pogledajo, kako bi bil videti njihov sanjski avto na dovozu ali parkiran v garaži,” je dodal.

Ko si uporabnik prenese aplikacijo, ki je sedaj na voljo v App Store, lahko doživi svoje sanjsko vozilo BMW i3, i3s ali i8 v obliki interaktivne vizualizacije v realni velikosti. S pritiskom gumba lahko zamenja barvo, obliko platišč in notranjost – lahko pa odpre tudi vrata in vstopi v vizualizirano vozilo, kar povzroči čudovito interaktivno doživetje. “Vemo, da se skoraj vse naše stranke pozanimajo o naših izdelkih na spletu, preden obiščejo prodajni salon in pogosto to storijo na svoji napravi iPhone ali iPad,” je povedal Stefan Biermann, direktor prodaje inovativnih izdelkov. “Torej je to naslednji

logični korak – namesto prebiranja informacij o izdelku, ga lahko na nek način doživijo. Ko so stranke zadovoljne s svojo vizualizacijo, lahko shranijo svoje podatke in sliko, da jo delijo na družbenem mediju ali, na izbranih glavnih trgih, jo lahko prenesejo iz vizualizatorja naravnost v spletni konfigurator, kjer dodajo svojemu sanjskemu vozilu BMW i še zadnje finese,” je dodal.

Aplikacija je na voljo v 21 jezikih od češčine do turščine, medtem ko je neposredna povezava med njo, to je BMW i Visualiser, in spletnim konfiguratorjem na voljo za 17 trgov BMW i, v kratkem pa bodo sledili tudi novi trgi. Ta nova, razširjena funkcionalnost je primer brezhibne, večkanalne komunikacije s strankami, ki pretvori dvodimenzionalne slike in besedilo v tridimenzionalno doživetje za stranko.

Recommended Posts