In Avto, Novi avtomobili

Zmogljivi motorji V8, navdušujoča vozna dinamika in posebna, z motocikli navdihnjena oprema so vrhunske modele C-razreda znamke Mercedes-AMG spremenili v prave prodajne hite. C 63 odlično ustvarja jedro znamke in športnih avtomobilov in sedaj ponuja oblike Saloon, Estate, coupé in kabriolet. Prestavni sklop AMG SPEEDSHIFT MCT 9G omogoča še bolj prilagodljiv odziv prestavne ročice. 4,0-litrski V8 biturbo motor je na voljo v dveh izhodnih različicah, ki sta ocenjeni na 350 kW (476 KM) ali 375 kW (510 KM) za vse štiri načine karoserije in zagotavljata zmogljivost na enaki ravni kot pri športnem avtomobilu – največja hitrost C 63 S, limuzine in coupéja, je 290 km/h. Večje užitke v vožnji zagotavljajo tudi novo opredeljeni pogonski programi, ki omogočajo večje zmogljivosti na cesti. Vizualno je videz novega modela C 63 še bolj čustveno privlačen: AMR specifična obloga radiatorja poudarja tako identiteto blagovne znamke kot mišičasti izgled vozila.

“AMG C-razred je Mercedesova najbolj prodajana serija modelov in ključni temelj uspeha našega podjetja v zadnjih letih. Zato smo vedno bolj širili ponudbo C-razreda: kupci zdaj lahko izbirajo med dvanajstimi modeli iz družine C-razreda. Kot del najnovejšega “facelifta” smo še znatneje nadgradili vse različice serije modelov,” pravi Tobias Moers, direktor Mercedes-AMG GmbH. “To se nanaša na 43-serijske modele in še posebej seveda na AMG C 63. Popolna dinamika vožnje in izrazna zasnova poudarjata močan, mišičasti značaj ikone na zadnji pogon.”

Impresivna dinamika vožnje temelji med drugim na natančno preurejeni jekleni vzmeti AMG RIDE CONTROL, s prilagodljivim dušilnim vzmetenjem, elektronsko krmiljenim diferencialom z zadnjo osjo, ki je zdaj tudi standarden za vse verzije C 63, in dinamičnimi nosilci motorja, ki so del standardne opreme na vseh modelih C 63 S.

Zunanjost novega C 63 pooseblja identiteto modelov z AMG specifičnimi oblogami hladilnika v visokozmogljivem kromu. S preurejenim prečnim plaščem v zunanjih dovodih zraka sprednji odbijač v obliki A-krila daje občutek še večje širine vozila.

Če na vozilo gledate s strani, so vse privlačne značilnosti športnih stranskih kril in aerodinamično optimiziranih koles AMG izdelane iz lahke zlitine. Njihova posebej zasnovana zunanja zračna obroča in geometrija krakov, ki sta optimizirana v vetrovniku, pomagajo izboljšati pretok zraka okoli koles in s tem povečati aerodinamično učinkovitost. Razvijalci so želeli optimalno kombinacijo aerodinamike, teže in hlajenja zavor, za maksimalno zmogljivost in optimalno učinkovitost.

Obstajata dva aerodinamično optimizirana modela C 63: v standardni verziji so vozila opremljena z 18-palčnimi 10-krakimi aeroplatišči, pobarvanimi v tantalovi sivi in oplemenitenimi s finim premazom, standarden za S-različice in neobvezen za osnovne modele pa je še 19-palčni dizajn s petimi dvojnimi špicami, prav tako pobarvan v tantalovi sivi barvi z visokim sijajem.

Dodatni AMG aerodinamični paket za C 63 coupé ponuja še bolj športen videz; bolj izražen sprednji delilnik, “spojler” z vgrajeno Gurney loputo, širši stranski vložki in izrazitejši difuzor vložek so tisti, ki obarvani v črno dajejo vozilu dodaten čar.

Notranjost krepi dinamični videz novega C 63 s številnimi podrobnostmi. Standardna serija vključuje klasično športno opremo s črnimi nasloni za sedenje v ARTICO umetnem usnju/DINAMICA mikrovlaknih.

Nove možnosti za vse štiri modele vključujejo zaključke iz hrastovega in orehovega lesa v kombinaciji z vzdolžnim aluminijem za vrati in črnim lesom na sredinski konzoli. Poleg tega so na voljo AMG-zaključki iz ogljikovih in mat srebrnih steklenih vlaken. Možnosti za oblazinjenje so: napa usnje v črni barvi, črna s sivimi poudarki, rdeča/črna, platinasti biser/črna in, kot nova možnost, magma siva/črna z rumeno kontrastno “fineso”. Za Saloon in Estate sta tipični kombinaciji rjava/črna in biserna/črna. Opcijski sedeži AMG Performance zagotavljajo optimalno bočno podporo pri dinamičnem načinu vožnje, zaradi posebne zasnove sedežev na sedežni blazini in naslonjalu. Kot dodatno možnost je mogoče z vgrajenimi zračnimi blazinami popolnoma prilagoditi naslonjala za sedeže. Sedeži niso le ogrevani, temveč so sedaj tudi klimatizirani v treh nivojih v povezavi z usnjenim oblazinjenjem. Za kabriolet je na voljo tudi izbirno ogrevanje vratu AIRSCARF.

Recommended Posts