In Šport

V naslovu smo se obregnili v znamenite besede, ki opisujejo eno največjih legend londonskega Chelseaja, v katerem je preživel dolgih 22 let. John je na navijačih pustil neverjeten vtis, ravno to pa je najbrž razlog, da transparent s temi besedami že nekaj let, visi na stadionu Stamford Bridge.  Tako bo najbrž ostalo za večno, saj je njegova kultna zapuščina za vedno zapisana v srcu vseh navijačev. Ta teden je igralec, znan pod številko #26 oznanil konec svoje profesionalne kariere, ki jo končal v Aston Villi. Po dolgotrajnem razmišljanju in najbrž kar nekaj neprespanih nočeh, se je veliki John odločil, da konča svojo igralsko pot in okusi kislo jabolko trenerskega poklica. Sicer uradnih podatkov o tem, kam se bo napotil še ni, vendar po spletu krožijo špekulacije, da bi se lahko pridružil trenerskemu štabu Aston Ville, v kateri je kot rečeno končal svojo dolgo in sila uspešno kariero.

Če Johna sovražite ali pa ga imate radi, najbrž globoko v sebi priznavate, da je na otoškem nogometu pustil večen pečat. Navijači Chelseaja so ga oboževali (čeprav Moskve najbrž ne bodo nikoli pozabili), nasprotni igralci pa so se ga bali. Tako zaradi njegove robustnosti in nesporne kvalitete, kot tudi zaradi afer, ki so ga spremljale na igrišču… in poleg njega, seveda. Toda ni afere, ki bi lahko prekrila njegovo izjemno kariero, njegove dosežke, njegov doprinos k tej lepi igri.

Naj vam za konec predstavimo nekaj številk, ob katerih vam bo zastal dig. Zaradi katerih, je John resnično eden največjih vseh časov. Svoj ognjeni krst je doživel pri 17 letih in odigral 492 tekem v Premier League, v kateri je dosegel tudi 41 zadetkov, le tem pa je v ostalih tekmovanjih v dresu londonskih modrih dodal še 26 golov, 6 pa jih je zabil tudi za tri leve. Skupaj je na klubskem nivoju zbral preko 700 nastopov.

Hvala za vse, John!

 

Fotografija: Flickr

Recommended Posts