In Šport

Mbappe, ki je včeraj zabil izenačujoči zadetek v mrežo Islandije, prejšnji vikend pa jih je Lyonu zabil kar 4, kaže, da je vreden presežnikov, ki mu jih namenja nogometni svet. Francija pa nad njim ni navdušena zgolj zaradi izjemnega športnega talenta, temveč tudi zaradi skromnosti, ki je pri mladih športnikih na takšnem nivoju redka. Mbappe je po tekmi spregovoril o tem, čemu se je odločil celoten izkupiček, ki mu ga je prinesla zmaga na svetovnem prvenstvu pokloniti v dobrodelne namene.

“Zaslužim dovolj. Mislim, da je pomembneje pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Veliko ljudi trpi in so bolani, od takšnih kot sem jaz pa se pričakuje, da jim pomagamo. Meni ta denar ne bi pomenil veliko, njim pač,”
 je povedal Mbappe, ki za razliko od svojega soigralca pri galskih petelinih Antoina Griezmanna ni prav nič obremenjen z vprašanjem, kdo bo osvojil zlato žogo.

“O zlati žogi ne razmišljam. Če bi, bi postal individualist. Raje razmišljam o svoji ekipi, o soigralcih v PSG in v reprezentanci, ki so najbolj zaslužni za to, da sem bil sploh nominiran,” je povedal mladi Kylian.

Recommended Posts