In Šport

Sedemkratni zmagovalec svetovnega pokala FIS Marcel Hirscher se dobro zaveda, da je njegova zmaga na uvodnem slalomu le majhen korak naprej v dolgi sezoni.

Na svojem spletnem dnevniku je prijetni Avstrijec razkril, s čim se je ukvarjal po veličastni zmagi, razkril pa je tudi pričakovanja za nadaljevanje sezone. Za vas smo blog povzeli in prevedli, želimo pa vam prijetno branje.

Zdravo družba,

Veliko se je zgodilo od prvega super slaloma v Leviju! Po dnevih počitka smo opravili nekaj zelo dobrih treningov, na katerih je bilo največ poudarka na veleslalom in slalom. Če pogledamo v prihodnost, na celotno sezono, mislim, da je to prava odločitev, saj pravim, da me zmaga ne sme zaslepiti.

Henrik (Kristoffersen) je zaostajal le devet stotink sekunde, drugi pa so prav tako pokazali dobre predstave. Rezultat se lahko na naslednjem slalomu v Val d’Iseru zelo razlikuje, zato moram tudi v slalom ostati na žogi!

Seveda pa imam pod svojim pasom že precej več slalomskih treningov, kot sem jih imel pred tekmo v Leviju. To je vspodbudno, vendar ne pomeni ničesar. Konkurenca nikoli ne spi in to velja tudi za GS. Prihodnji vikend bo pravi pokazatelj, kje sem. Ena stvar je sigurna: ves teden smo imeli odlične pogoje za trening na Reiteralmu in naredili vse, kar smo lahko. Tako da lahko letimo v Kolorado s čisto vestjo:)

Ko bomo prispeli, bomo spet začeli trenirati na ameriškem snegu – seveda zopet veleslalom in slalom. Glede vprašanja, o katerem se veliko razpravlja v medijih: ali sem sposoben presenetiti s štartom v Super-G? Lahko rečem le, da se še nismo 100% odločili. Dejstvo je, da če želim tekmovati v SG, rabim vsaj en smukaški trening, to pa nam vzame cel dan, kar pa pomeni, da bi zanemaril moje osnovne discipline. Za enkrat se nagibam k temu, da ne grem na SG, ampak kdo ve …

Zelo pomembno je , da je to moje prvo potovanje v tujino kot oče, poleg pa ni niti Laure. To ni ravno motivacija za to dolgo potovanje, ampak, ko tekmujem, moram to storiti na pravi način. Za cent, za evro. Kljub temu se že veselim dirke v Beaver Creeku in treninga na ameriškem snegu!

Do takrat.

Vaš, Marcel

 

FOTO: https://www.marcelhirscher.at/

Recent Posts