In Moda

Zagreb me vedno preseneti. Kljub svoji majhnosti v njem vedno uzrem in odkrijem nekaj novega. Ali pa vsaj z drobnimi detajli spremenjeno, začinjeno, kar kaže na izvirnost posameznikov in sprejemanjem širše okolice tega. MISTER MOT se je pred dnevi prikradel v moje oko absolutno že zato, ker so zunanje vitrine trgovine tiste redke, ki so vrhunsko urejene in opremljene z oblačili, kakršne si vsak pravi poslovnež ali sodobni moški želi obleči zjutraj, ko se odpravlja zdoma. Kdo je skrivnostni MISTER MOT, me boste vprašali? Spoznajte se z njim. Prva njihova trgovina je bila pred leti odprta v Splitu in uspešno družinsko tradicijo nadaljujejo z odprtjem nove trgovine v Zagrebu, ki sta jo mesto in regija več kot potrebovala. Izbrane tkanine, oblačila po meri ali priložnostna ali vsakdanja tudi bolj formalna vam bodo v pravo veselje. Še posebej, če vam bo pri vsem svetoval in vam pomagal izbirati simpatični Danijel Šoštarić, za katerega Zagrebčani še kako dobro vedo, da najraje izbere le vrhunske tkanine. Tako so stranke venomer hvaležne in z veseljem priporočijo nove stike, saj je najlepša pohvala bližnjih še kako pomembna tudi pri izgradnji naše sampodobe, še zlasti kadar tradicionalnim oblačilom dodamo morda kakšno noviteto, morda kak dodatek ali svojo garderobo popestrimo z modno barvo. Ste že na poti v trgovino MISTER MOT?

Kdo je MISTER MOT? 

MISTER MOT je projekt družine Jukić s tradicijo že iz devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Trgovino MISTER MOT smo že leta lahko opazili v Splitu, vendar je sedaj tudi v Gundulićevi ulici v Zagrebu. Kaj je drugače v trgovini v Zagrebu?

Zagrebški butik, ki so ga pred kratkim odprli v Gundulićevi ulici, je nadaljevanje uspešne zgodbe Mistra Mota in en korak naprej v modernizaciji celotnega koncepta.

Ste sinonim za vrhunska moška oblačila. Kakšna so ta oblačila? V čem se razlikujejo od drugih na tržišču?

Znamke Karl Lagerfeld, v ponudbi imamo obleke za slovesne in vsakdanje priložnosti te znamke.

V trgovini lahko najdemo tudi čevlje Sartoria Chiari? Kje so narejeni?

Čevlji Chiari Firenze se izdelujejo v najboljših manufakturah v Italiji in Španiji. V njihovi proizvodnji se izključno uporabljajo najboljši materiali in ročno delo.

Obleka mora imeti tudi dodatke. Kaj od teh lahko najdemo pri vas in kako kaj kombiniramo dodatke z obleko? Kaj je trenutno v trendu?

Na dodatke smo bili posebej pozorni, tako da imamo v ponudbi kravate in robce proizvajalca iz Neaplja Biagio Santo in Masel Milano, ki so narejeni iz dragocene svile z območja jezera Como. Pletenine znamke Gran Sasso so narejene iz najboljše merino volne in kašmirja.

Danijel Šoštarić, znani ste kot super človek, ki ima v krvi občutek za kakovostne materiale. Kateri materiali so vam najbližji?

Glede na naravo mojega posla sem se nekako opredelil za premium in luxury segmente, ter se vedno veselim zime, saj so takrat v ponudbi najboljša volna, kašmir in ekskluzivna vikunja dlaka (alpaka).

Če moški nima pravih proporcij, ali lahko najde obleke zase?

Ne glede na proporce, ima Mister Mot obleko za vsakogar. Imamo veliko izbiro med-velikosti in se vsekakor potrudimo za obleko, ki je narejena po meri naših strank.

Kako je treba izbrati pravo sezonsko obleko? Katere barve so in za moške v tej sezoni?

Danes so se sezone nekako izgubile. Nimamo več tako mrzlega vremena. Pa tudi ljudje so vedno v klimatiziranih prostorih, zato je tudi manjše povpraševanje po oblekah iz debelejše volne. Še naprej se najbolje prodajajo klasične barve, črna, modra in siva. Vendar novi trendi prinašajo tudi nove barve, kar nas posebej veseli.

Plašč za moškega po meri. Tudi to se lahko dobi pri vas?

Vsekakor. Izdelava je možna v vseh segmentih in elementih, torej tudi pri plaščih. Seveda se vedno maksimalno potrudimo.

V svetu vidimo veliko krzna tudi pri moških v novih kolekcijah. Ali sledite temu trendu?

Ne glede na sedanje modne trende smo izraziti nasprotniki uporabe živalskega krsna na oblačilih. Prav tako tudi naši znamki Lubiam in Baldessarini uporabljata izključno umetno krzno.

Recommended Posts