In Napovedi

Marjan Crnkovič veliko bolj znan pod imenom Dojaja je na klubski sceni prisoten že več kot 20 let. Že dve desetletji ponuja plesno ozaveščenim klubskim obiskovalcem kvalitetno elektroniko na svetovnem nivoju. Tokrat bo moči združil s svojim dolgoletnim didžej sodelavcem, Umekom, v začetku meseca februarja na Kurzschlussovem  Astronostalgic žuru, ki nas bo popeljal po poteh spominov na ero kultnih Astrodisco žurov.

Kaj ja Astrodisco žure ločilo od vseh ostalih?

Astrodisco je bil v vseh pogledih drugačen od ostalih eventov. Začel se je ob 19. uri, kupil si karto in za to spil pijačo, gost je pričel ob 21., končali smo ob 1. Plate so se vrtele na 129bpm, kar je za tiste čase pomenilo počasneje kot ostala glasba. In vse to v torek. Plus, da je bila glasba raznolika. Ne pozabimo, da so tukaj prvič dobili priložnost mlajši didžeji vrteti pred polnim klubom.

Kaj lahko pričakujemo na Astronostalgic žuru v Kurzschlussu?

Lahko pričakujete dober žur, glede na to, da rolava skupaj z Umekom in da se že res dolgo poznava. Poskusila bova poustvariti Astrodisco občutek, po katerem so eventi sloveli, hkrati pa bova poskrbela za plesno zanimive sete.

Kakšne so tvoje napovedi za razvoj elektronske scene pri nas?

Slabe, glede na to, da imamo malo klubov, ki vedo kaj delajo. Didžeji so slabo plačani in po neki logiki odvisni od obiska eventa. Slovenska scena nima ene booking agencije za svoje artiste.

Kako pomemben je dober after za kar najboljšo party izkušnjo?

Pa je, če je v krogu prijateljev. Je pa danes tega vse manj. Včasih je pomenil after iti ven iz Ljubljane.

Kaj Dojaja pripravlja v prihodnje?

Že nekaj časa delam synthesizerje tako, da je moj naslednji korak live act z lastnimi inštrumenti. To je moj novi izziv.

Kje in v kakšni konstalaciji te lahko slišimo?

Poleg didžej nastopov me lahko slišite v zasedbah Niplodok, Space Orchestra, Happy Feet. Kje? Največkrat  v K4 in pa na Chilli Space eventih v Žmaucu.

Recommended Posts