In Aktualno

BEKO in Gerard Piqué za zdravo prehranjevanje otrok

BEKO, vodilna evropska blagovna znamka pametnih tehnologij na področju bele tehnike in malih gospodinjskih aparatov, to pomlad prihaja z novo osvežujočo kampanjo. Kot ponosni premium sponzor enega najuspešnejših nogometnih klubov na svetu, FC Barcelona, Beko najbolje ve, kaj je potrebno, da smo vedno pripravljeni na nove izzive. V posebni globalni iniciativi ‘Eat like a pro’ (Jej kot tvoj junak) se BEKO letos skupaj z glavnim ambasadorjem, vodilnim igralcem FC Barcelona Gerardom Piquéjem, aktivno zavzema za zdravo, enostavno in zabavno kuhanje za vas in vašo družino in še posebej otrok. Debelost v otroštvu je vedno večji globalni problem, raziskave kažejo, da bo do leta 2025 kar 70 milijonov otrok po svetu trpelo zaradi debelosti. Zato si Beko prizadeva, da bi pomagal staršem navdušiti otroke nad zdravo prehrano in jim pokazal, kaj jedo njihovi junaki iz nogometnega kluba FC Barcelona. V sodelovanju z nutricionisti nogometnega kluba bodo delili številne recepte in nasvete za zdravo prehrano, ki je lahko enostavno pripravimo s pomočjo pametnih Beko tehnologij. Spremenite način prehranjevanja in pokažite otrokom, da je zdrava hrana, ki jo jedo najboljši, lahko okusna in zabavna. Jejte kot vaši junaki.

 Bodi najboljši in jej kot tvoj junak

Raziskave kažejo, da se otroci po svetu prehranjujejo čedalje slabše, saj v hitrem tempu zaužijejo vedno manj sveže zelenjave, sadja in rib, hkrati pa vedno več nezdravih maščob in sladkorja. Kljub temu zavedanju je priprava zdrave hrane za svoje otroke za mnoge starše po svetu težak izziv, saj jih je čedalje težje navdušiti nad zdravo prehrano. Beko in FC Barcelona delita skupne vrednote, ki izhajajo iz veselja do zdravega življenjskega sloga v povezavi s športom in zdravo prehrano, da resnično pripomorejo k boljšemu življenju ljudi, zato so ponovno združili moči.

Beko kot premium sponzor FC Barcelone natančno ve, kaj najboljši igralci na svetu jedo, da vsak dan igrajo po svojih najboljših močeh. Zato Beko predstavlja globalno iniciativo ‘Eat like a pro’ (Jej kot tvoj junak), ki bo aktivno pomagala staršem po vsem svetu, da bodo svoje najmlajše navdušili in jim tudi znali pripraviti zdravo prehrano. Nogometaši so za številne otroke po svetu pravi junaki, po katerih se z veseljem zgledujejo. S tem, ko bo Beko mladim skozi uporabne nasvete in okusne recepte pokazal, kaj jedo njihovi junaki in jim na zanimiv način približal zdravo prehrano, staršem pa omogočil lažjo pripravo.

Kot velik vzornik številnim mladim po svetu bo mlade k zdravi prehrani poleg celotne ekipe spodbujal globalni ambasador iniciative ‘Eat like a pro’, Gerard Piqué, zvezda kluba FC Barcelona in eden najboljših nogometašev na svetu. O svoji vlogi pri tej pomembni iniciativi je razkril: “Navdušen sem, da sem lahko ambasador tako pomembne in prelomne kampanje . Ker sem začel trenirati in igrati že v zelo mladih letih, sem začel ceniti pomen zdrave prehrane, zdaj pa se mi kot očetu dveh otrok zdi to še bolj pomembno kot kdajkoli prej. Globalna statistika o otroški debelosti je resnično šokantna in ne kaže nobenih znakov izboljšav, zato sem ponosen, da skupaj z Bekom in mojim klubom pomagamo reševati to globalno težavo.”

V tesnem sodelovanju s profesionalnimi nutricionisti nogometnega kluba FC Barcelona je Beko pripravil knjižico številnih uporabnih nasvetov in več kot 100 receptov za okusne, enostavne in zabavne obroke, vse od zajtrkov, malic, kosil, večerij in sladic. Vsi recepti so pripravljeni z mislijo na potrebe in želje otrok, prav tako pa enostavne in hitre priprave za starše. Številni recepti so tako enostavni za pripravo, da jih lahko ustvarjajo otroci in starši skupaj in se ob tem še neizmerno zabavajo. Njihova priprava pa bo resnično enostavna s pomočjo pametnih tehnologij, ki so skrite v širokem naboru novih kuhinjskih naprav Beko.

Recommended Posts