In Šport

Okoljevarstvena organizacija Parley For The Oceans in adidas sta z današnjim dnem zaključila enomesečno tekaško gibanje Run For The Oceans, namenjeno ozaveščanju o problematiki onesnaževanja morskega okolja s plastiko. V ta namen sta letos med 8. junijem in 8. julijem že drugo leto zapored organizirala večje tekaške prireditve po vsem svetu. Nam najbližja se je preteklo soboto odvila v Zagrebu, udeležilo pa se je je tudi več kot 50 tekačev iz Slovenije, članov tekaške skupnosti Priprave. Tekači iz vsega sveta so skupno pretekli več kot 12,4 milijona kilometrov, adidas pa je za prvi milijon pretečenih kilometrov programu Parley Ocean Plastic doniral milijon ameriških dolarjev.

Parley in adidas sta pričela s tesnim sodelovanjem že leta 2015 in vse od takrat ozaveščata o posledicah onesnaževanja svetovnih morij in oceanov ter razvijata kreativne rešitve za varovanje našega planeta. V sklopu tega sta predstavila več različnih kolekcij oblačil in obutve adidas x Parley, ki so izdelane iz recikliranih plastičnih odpadkov, pobranih iz oceanov. Za letošnji globalni tek sta predstavila prenovljena tekaška modela copat UltraBOOST Parley in UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue, ki združujeta zmogljive tehnologije z okoljsko noto. Zgornji del copat je namreč opremljen z materialom Parley Ocean Plastic™ Primeknit, ki je v celoti izdelan iz reciklirane plastike. S tem pa vsak par preprečuje, da bi približno 11 plastenk končalo v morjih in oceanih.

Gibanju Parley For The Oceans so se letos pridružili številni svetovno priznani športniki, med katerimi so tudi brazilski nogometaš Ricardo Kaká, sloviti avstralski plavalec Ian Thorpe, kraljica šprinta Tori Bowie ter atlet in svetovni rekorder Wayde Van Niekerk.

Več o kampanji in tekaškem copatu UltraBOOST Parley si lahko ogledate v navdihujočem videu adidas X Parley.

Recommended Posts