In Film, glasba, predstave

Vedno nasmejana in pozitivna pevka se pripravlja na Slovenijo in decembrske koncerte. Vas zanima, kaj simpatična rjavolaska pripravlja tokrat?

Kaj se trenutno dogaja v življenju Amaye?

Letos sem napisala več avtorske glasbe kot kadarkoli. Zdi se mi, da sem še posebno veliko odkrila o sebi. Septembra sem podpisala pogodbo s produkcijsko hišo Baggpipe v Stockholmu, ki ima resnično sanjske studie in kjer sem po 5 letih končno našla ljudi s katerimi se resnično čutim in ki čutijo mene. Tam pišem glasbo zase in druge. Trenutno končujem svoj material, ki ga imam namen strniti v 1 ali 2 mini albuma. Resnično se mi zdi, da sem po vseh teh letih iskanja resnično našla sebe in to se mi zdi ogromen korak pri sebi ter upam, da bo všeč tudi poslušalcem. Noro se veselim projekta!

EJ9A3067-pop.jpg

Kaj naznanja novo obdobje?

Novo obdobje naznanja veliko čutne, senzualne rnb/soul glasbe, ki je podkovana s čutnimi besedili, zapeljivimi ritmi in bogatimi vokalnimi aranžmaji. Hkrati planiramo tudi več koncertov z bandom saj je nastopanje v živo tisto, ki me resnično najbolj napolni. Poslušalcem si resnično želim dati vse!

EJ9A3280_pop.jpg

V čem je razlika Maje izpred nekaj let in sedaj?

Uhhh, mislim, da danes veliko bolj vem kdo sem in sem mnogo mirnejša s tem kar prinaša prihodnost. Življenju veliko bolj zaupam kot sem mu prej in delam veliko več stvari, ki me izpopolnjujejo. V čem je drugače smisel? Veliko let sem imela “desease to please”, ki me je pripeljala do tega, da sem morala malce ustaviti ploščo in se podati na raziskovanje same sebe. Veliko so me naučili tudi ljudje s katerimi sem ustvarjala in da je glasba v veliki meri žal tudi business, če si želiš od nje živeti kar pomeni, da se moraš začeti jemati resno. Saj se ti zdi, da se, pa hitro ugotoviš, da ti še precej manjka! Nehala sem se bati, da bom zamudila priložnosti ampak jih zdaj raje ustvarjam. 

EJ9A3242.JPG

Dobra mentalna in fizična pripravljenost je pomembna.  Je joga odgovor? Kako to pri tebi zgleda?

Glasbena industrija ni za vsakega. Stvari s katerimi se mentalno spopadamo samozaposleni glasbeniki so daleč od enostavnih in včasih naš urnik nima konca ne kraja, zato sem morala poiskati svet v katerem odklopim misli in se posvetim samo sebi. Joga in meditacija mi pri tem zelo pomagata zato ju skušam vpeljevati v vsakdanjik. Pozitivnih učinkov je nešteto. Ne glede na to koliko ur sem prejšnji dan pokonci sem ob 7.00 zjutraj na uri joge. Ta disciplina se je hitro prenesla tudi v glasbo.

EJ9A3340.JPG

Čaka te veseli december v Sloveniji – kako se pripravljaš? Kaj napoveduješ?

Uh, Decembra se podajam na pravo turnejo v sklopu sodelovanja z raznimi Big Bandi in Soul programom, ki ga najraje prepevam. Za vse datume predlagam, da spremljate mojo spletno stran www.amayamusicofficial.com in upam, da se vidimo v čim večjem številu! Komaj že čakam!

Recommended Posts