In Avto

Pravi magnet za oči pri novem 911 Carreri Cabrioletu* je edinstvena zložljiva streha s ploščatimi nosilnimi elementi. Porsche ima že tradicionalno najvišje zahteve glede zložljive strehe za model 911. Zato je tudi ta strešna konstrukcija – kot do zdaj pri vseh generacijah 911 – v celoti plod lastnega razvoja. Inovativna tehnologija pri zaprti strešni ponjavi omogoča kupe¬jevsko obliko strehe. S skoraj enakim potekom linij kot pri izvedbi Coupé se platnena streha v elegantnem loku pne od okvira vetrobranskega stekla do predala za zloženo streho. Niti se ne opazijo nosilni elementi pod platnom, niti ni delov, ki bi prekinjali tekoči dizajn, značilen za strešno linijo modela 911 – vse to pa prinaša tudi aero¬dinamične prednosti. Nov in lažji hidravlični pogon za streho omogoča, da se zložljiva ponjava pri hitrosti do 50 km/h odpre in zapre v pribl. 12 sekundah.

Plod Porschejevega razvoja: zložljiva streha s ploščatimi nosilnimi elementi iz lahkega magnezija
Ključna za to obliko, ki je s platnenimi strehami dolgo ni bilo mogoče doseči, je inovativna konstrukcija s ploščatimi nosilnimi elementi. Celotna platnena streha – razen stranskih delov – je napeta prek trdne strešne površine, sestavljene iz posameznih segmentov, ki se stično dotikajo eden drugega. To so sprednji strešni okvir, dva nosilna elementa in zadnje okno, čigar okvir je iz magnezija kot ostali segmenti. Vsi deli ogrodja so kinematsko povezani, tako da je za premikanje strehe potreben samo en hidravlični valj na vsaki strani. Za zapiranje je Porsche uporabil preizkušeno električno centralno zapiralo na sredini, ki mu pomagajo stranski centrirni zatiči. Med ploščatimi nosilnimi elementi in napeto ponjavo ni nobene fiksne povezave, zato se štirje segmenti iz magnezija pri odpiranju strehe lahko skladno zložijo eden na drugega, platnena streha pa se zloži na že preverjeni način, kot harmonika. Zaradi te edinstvene zasnove je za paket odprte strehe, tj. strešno ponjavo, strešni okvir, ploščate nosilne elemente in zadnje okno z višino okrog 23 cm in dolžino okrog 55 cm, potrebnega le malo shranjevalnega prostora. Medtem ko ostane sprednji del strehe v odprtem stanju viden, zadnji del prekrije pokrov srpaste oblike. Zunanje platno je po celotni površini podloženo z izolacijsko oblogo. Kadar je streha zaprta, lahko tako potniki uživajo v prijetnem ozračju in odsotnosti hrupa, skoraj tako, kot bi sedeli v Coupéju.

Popolnoma integriran protivetrni ščitnik z električnim upravljanjem
Integrirani protivetrni ščitnik z električnim upravljanjem zagotavlja v 911 Carreri Cabrioletu več udobja pri višjih hitrostih. Pritrjen je na napenjalni lok v obliki črke U, ki je v zloženem stanju popolnoma integriran v zadnji del vozila, tako da ne omejuje prostora na zadnjih sedežih. Ob pritisku na gumb se ta lok v dveh sekundah postavi pokonci, pri čemer se razvije mreža, ki jo drugi pomični lok pravokotno napenja za naslonjaloma sprednjih sedežev. Protivetrni ščitnik je mogoče odpreti in zapreti do hitrosti 120 km/h. Kadar je streha odprta, zelo učinkovito zmanjšuje prepih in zagotavlja minimalen hrup vetra.

Kabriolet z vzorno aerodinamiko
Temeljni elementi koncepta aerodinamike za 911 Carrero Cabriolet so aero¬dinamična oblika karoserijske površine, zložljiva streha, povečani variabilni usmernik zraka na zadku – in sistem hlajenja s prilagodljivimi zračnimi loputami spredaj. Deloma večji naklonski koti zadnjega usmernika zraka so prilagojeni zahtevam kabrioleta. Optimizirani prerezi vodov za dovajanje in odvajanje zraka poleg tega izboljšujejo vodenje hladilnega zraka, tako da ostaja količnik zračnega upora cX, ki znaša pri izvedbi Coupé 0,29, skoraj enak tudi pri 911 Carreri Cabrioletu z zaprto streho – kljub temu, da je hlajenje prilagojeno večji moči motorja in zavornega sistema.

Izboljšani sistem zaščite za prevračanje zvišuje togost
Kabrioletska izvedba 911 Carrere S je opremljena z avtomatskim sistemom zaščite za prevračanje vozila. Njen ključni element je kompakten, samonosni portal iz zvarjenih, izjemno trdnih aluminijastih ekstrudiranih profilov. Ta nosilni okvir se zaradi visoke togosti komponent uporablja za ojačitev karoserije: na ta način sistem pripomore k izboljšani vzvojni togosti kabrioleta. V primeru, da obstaja nevarnost prevračanja, za zadnjima sedežema izskočita dve novorazviti kaseti; izmet se izvede pirotehnično prek plinskih mikrogeneratorjev. Če je streha zaprta, se na vsaki od obeh kaset skozi varnostno steklo zadnjega okna sproži element iz trde kovine. Lažna proženja so praktično izključena, ker za zaznavanje in aktiviranje ter za stalni nadzor skrbi visokoprecizni krmilnik zračnih blazin z integriranim senzorjem prevračanja. Ta senzor kontrolira vsako spremembo v naklonu karoserije, vzdolžni in prečni pospešek ter stik s cestiščem.

Recommended Posts