In Moda

Ko sem se pred dnevi sprehajal po Firencah, je bilo v zraku čutiti nekak preskok, ki smo ga v moški modi tako zelo na tiho pričakovali in iskreno tudi potrebovali. Nekoga, ki bi dokazal, da se lahko kaj spremeni ob ustaljenih okvirih zadnjih let in da se številni obračamo h kakovosti izdelave in pridobivanja materialov, v katere se na hitro ali tudi zelo izbrano oblečemo. Simpatičnega in postavnega ameriškega igralca Patricka Dempseya smo imeli možnost videti na številnih naslovnicah, konec koncev je bil razglašen za namestnika najbolj seksi moškega na svetu, torej skoraj najbolj seksi po izboru revije People. Pred leti se je kot naslovna osebnost predstavil v moški liniji italijanske znamke oblačil in modnih dodatkov Versace, zato smo tiskovno konferenco znamke KA/NOA vsaj v večini pričakovali kot predstavitev nove kolekcije, morda s podpisom ali le osebnostjo Patricka Dempseya. A bili smo presenečeni, Švicar Bruno Grande je skupaj s svojo z vodilnimi spretnostmi namazano soprogo Valerie predstavil sodelovanje s Patrickom, ki pa ni le klasično sodelovanje med igralcem, znano osebnostjo in modno znamko, pač pa so nam predstavili kar solastniško sodelovanje. Hollywoodski igralec Patrick Dempsey je ob tej slavnostni priložnosti v razkošni palači Corsini postal tretjinski lastnik znamke KA/NOA. 

DAVID: Kako in s čim vas je navdušila znamka KA/NOA?

PATRICK DEMPSEY: Predvsem me je navdušil pristop znamke KA/NOA, njene vrednote vse od trenutka, ko sem opravil svoje prvo online naročilo. Bil sem presenečen nad kakovostjo in pozornostjo do detajlov. Kot zelo detajlno osredotočena oseba imam tudi močne vezi do izdelkov same znamke, njene filozofije in najbolj pomembno do Bruna in njegove soproge Valerie. Veliko spoštovanje imam do vsega, kar sta dosegla, od samih začetkov pred 18 meseci. Imamo zelo posebne odnose in zelo čudovite medsebojne vezi, kjer se vse učimo drug od drugega, imamo skupne vrednote in pristop k življenju. Zelo sem ponosen in vesel, da lahko sodelujem v tej dogodivščini. Gre za odlično doživetje. 

DAVID: Kako vas osebno nagovori znamka KA/NOA?

PATRICK DEMPSEY: Všeč mi je dejstvo, da gre pri znamki za družinsko voden projekt in recimo dejstvo, da so oblačila zelo klasična in brezčasna, vsekakor zelo moderna, kar mi je tudi všečno. Želim se pogledati na sliki čez deset let in si reči: »Nisem bil žrtev mode«. Če ste si ogledali dokumentarec na Netflixu »True Cost«, bi vam le-ta lahko pomagal razumeti, da če je nekaj poceni in trendovsko, to še ne pomeni, da je dobro ali etično kot produkt. Raje dam nekaj več denarja za produkt in nosim nekaj, v čemer bom dlje užival in je res kakovostno. Cenim dejstvo, da bom imel ta oblačila lahko dolgo, morda ves čas svojega življenja. 

DAVID: Od kod ljubezen do mode?

PATRICK DEMPSEY: Vsekakor je to povezano z mojim dedom, ki je bil krojač in sem se s tkaninami spoznal zelo zgodaj. Od nekdaj sem cenil oblačila iz vrhunskih materialov in tudi udobnost tovrstnih oblačil je takšna, da bi si jo želel nenehno ob sebi.

DAVID: Kako bi definirali moškega znamke KA/NOA?

PATRICK DEMPSEY: Tudi sam se še kako znajdem v njem. Moški, ki je nenehno na poti, ki obožuje stil, kakovost, tekstil in dolgotrajnost. Oseba, ki veliko potuje in ceni, da je garderoba tisti del, na katerega se ni treba preveč ozirati, si jemati čas za kombinacije, zlaganje zaradi občutljivosti in podobno. Lahko si izberemo kateregakoli od teh kosov in jih kombiniramo med seboj ter se povsem samozavesto sprehodimo skozi mesto ali na še tako zahteven sestanek. 

DAVID Predstavili ste nam, da ste postali tudi partner blagovne znamke KA/NOA, ne le njen obraz. Kako se je vse skupaj začelo? 

PATRICK DEMPSEY: Kot veste, sem tudi dirkač in skupaj z Valerie in Brunom Grande smo že leta poprej sodelovali, ko je Valerie delala še pri znamki Tag Heuer. Potem mi je predstavila, kaj počne njen soprog Bruno. Začeli smo se pogovarjati v mesecu maju preteklega leta, vsekakor sem vse tudi prečekiral in bil nad samo znamko presenečen in navdušen, sploh nad vrednotami znamke, nad kakovostjo izdelkov samih in detajlov. Kot oseba, ki je zelo orientirana na detajle, sem se zelo povezal s produkti znamke, njihovo filozofijo in najbolj pomembno z ljudmi, ki vse to peljejo z velikim spoštovanjem do vsega, kar je bilo že doseženo. Ko se je tako ponudila priložnost, da se ekipi pridružim, sem takoj skočil in jo sprejel.

DAVID: Ste imeli od nekdaj strast in navdušenje nad modo, kozmetiko, ali se je vse to razvilo bolj v zadnjih nekaj letih? 

PATRICK DEMPSEY: Sploh ne, če govorimo o kozmetiki, ima moja soproga Jillian svojo kozmetično linijo in vem, kaj pomeni, imeti družinsko podjetje, v katero investiramo in se odlično razvija. Uživam pri vključitvi v ta projekt tudi na praktični ravni, veliko potujem, preverjam kakovosti materialov, ki so trajno naravnane. Ne želim si, da bi znamka ponujala nekaj, kar je dobro le za eno sezono. Želim si oblačila, ki imajo neko dušo, pri katerih se začuti tisto pravo mojstrsko izdelovanje. Skozi ta eksperiment se tudi učim. Učim se filozofije, učim se skozi različna področja in skozi različne strokovnjake, ki jih vsakodnevno srečujem pri delu. In hkrati rastem tudi kot osebnost. In tudi to je to, kar sestavlja našo znamko. 

DAVID: Od nekdaj, že iz vaše mladosti ste imeli strast do izdelkov, ki so bili ročno izdelani? Nam lahko zaupate kaj več o tem? 

PATRICK DEMPSEY: Odrastel sem v Maineu Lewistonu Auburnu na območju, kjer je bilo nekoč veliko proizvodnih podjetij. Moja mama je nekoč delala v enem od teh podjetij. Všeč mi je bilo to ročno delo, tovrstno angažiranje za izdelovanje edinstvenih in zelo dragocenih proizvodov. To je bila ena od prvih stvari, ki je štela zame v obdobju mojega odraščanja. Po nekaj letih sem se vrnil in ugotovil, da se je podjetje, ki je proizvajalo preproge, zaprlo in da mesto skorajda ne obstaja več, kot je nekoč, saj so se skorajda vsa ta podjetja, ki so bila nekoč še kako živa, zaprla. Ko sem spoznal Bruna, sem pomislil, da je to odlična priložnost, da bi skupaj lahko pomagala ohranjati to vrsto izdelave, strokovnega znanja in sposobnosti. Poleg tega je to družinski posel, v katerega sam izjemno verjamem, to je tudi nekaj, kar je zelo značilno za evropsko industrijo in jo je treba na ta način ohranjati in podpirati. Vedno sem imel sanje, da bi nekoč imel lastno znamko. Ko sem srečal Bruna, so te sanje postale resničnost. Bil sem zelo srečen, saj sem v preteklosti sodeloval le z odličnimi oblikovalci, vrhunskimi stilisti in sem iskal nekaj, da bi lahko to počel sam že nekaj let, a sem moral najti res prave tovarne, poskrbeti za odlično distribucijo in podobne reči. S stikom z Brunom in Valerie sem začutil, da je med nami tista prava kemija. Skupaj z družinami preživljamo naše božične dneve. Imamo veliko skupnih strasti. Poleg vsega pa je naš projekt organski, pristen ter resnično razburljiv in zabaven. 

DAVID: Omenila sva, da ste tudi dirkač. Nosite tudi bolj športna oblačila v vašem prostem času? Lahko rečeva, da je znamka KA/NOA namenjena tudi tovrstnim podvigom? 

PATRICK DEMPSEY: Absolutno, ker smo skupaj preživeli božične praznike in smučali, že načrtujemo ideje za vključitev izdelkov, ki podpirajo naš življenjski stil. Veliko tudi kolesarimo, treniramo, hodimo in smučamo. Zato hkrati proučujemo, kako bi lahko naša blagovna znamka podpirala vse, kar radi počnemo. Želimo si razviti oblačila, ki bi bila funkcionalna, čeprav še vedno elegantno modna. 

DAVID: Kako je s kavbojkami pri znamki KA/NOA?

PATRICK DEMPSEY: Ravno danes zjutraj sem preizkusil nekaj prototipov kavbojk, na katerih smo nedavno gradili in so videti odlične. Naš cilj je, da za prihodnjo sezono tudi povečamo nabor izdelkov iz džinsa. 

DAVID: Kako ste vključeni v podjetje konkretno?

PATRICK DEMPSEY: Sem solastnik dela podjetja, vsak od nas ima tretjino. Bruno Grande nadzoruje celoto, saj je to njegova stvaritev in njegova prvotna ideja. Ampak naša šefica je Valerie! Zame je prav tako, sam sem zadovoljen s svojim deležem, Bruno ima ogromno znanja. Zame ni pomemben le delež in lastništvo. Pomembno je, da podpiram te sanje in da se znamka KA/NOA razvija. 

DAVID: Boste vključeni tudi v oblikovanje in prispevali kak del svoje kolekcije? 

PATRICK DEMPSEY: To pravzaprav že počnem, oblikujem in sodelujem pri izboru tkanin in materialov, barv, linij, stilov in poskrbim, da je vse, kot mora biti, da vse deluje med seboj, pri tem sem zelo aktivno vključen. 

DAVID: Kje pridobite navdih za ustvarjanje pri znamki KA/NOA?

PATRICK DEMPSEY: Iz potovanj, opazovanja, literature, narave … Poslušam ljudi in opazujem, kaj se dogaja na ulicah. Sledim temu, kar potrebujem sam. Inspiracije prihajajo od vsepovsod okoli nas. Potem vse skupaj zložim v neke vrste razpoloženjsko zloženko, kjer okrepim svoje zamisli. Tovrstne stvari me navdihujejo in delim jih z Brunom, kot jih tudi on z menoj. 

DAVID: Bi lahko ponudili trgu tudi oblačila za ženske in otroke?

PATRICK DEMPSEY: Lahko bi rekli, da ima znamka sama nekaj oblačil, ki so nosljiva pri obeh spolih. Pulover, ki ga danes nosi Valerie, je na primer iz naše kolekcije. Vse to je le vprašanje izkoriščanja naše energije. Za zdaj se osredotočamo na eno stvar naenkrat in nato bomo stopili še na, reciva temu, drugo stopnjo. Gotovo je to nekaj, k čemur smo usmerjeni z našim delom v prihodnje, a aktualno ustvarjamo moško kolekcijo in njej posvečamo večino naše energije. Želimo si seveda tudi linije za otroke, a lepo počasi.

DAVID: Kako bi si izbrali vaš outfit, kaj bi ga sestavljalo?

PATRICK DEMPSEY: Rad imam kašmir srajco v temno modri barvi. Stoodstoten kašmir ti daje tisti pravi občutek kakovosti in udobja, ne glede na to, ali ga nosiš samega ali kot prekritje spodnje majice. 

DAVID: Lahko govorimo o 100-odstotno izdelano v Italiji?

PATRICK DEMPSEY: To nam je izjemno pomembno. Da, zato skrbimo za celo verigo tako prizvodnje samih tkanin kot obdelave. Imamo odlično tehnologijo, a pomembno je, da skrbimo za razvoj in celostni proces v tem okolju. Radi imamo zgodbe, celostno zgodbo. To je tudi del naše identitete. 

KA/NOA je osebni projekt, ki ga je leta 2017 začel človek z imenom Bruno Grande, človek s pravimi vrednotami. V popolnem nasprotju s površnimi tendencami današnjega sveta je znamka KA/NOA sinonim avtentične izdelave, 100-odstotno so izdelki izdelani v Italiji in deluje tako osvežujoče z drugačnim odzivom na kratkotrajno naravo mode. Ime znamke je dar lastega navdiha in inspiracije Bruna, ki je želel prenesti del tega na svoja otroka z imeni KAIA in NOAH. KA/NOA ima tako dvojni pomen, saj vključuje tudi segment ustavitve oziroma želje po ustavitvi med nenehnim hitenjem in užitek v času, ki si ga namenimo sami sebi, medtem ko nenehno potujemo. 

Neomejene možnosti mešanja in kombiniranja

KA/NOA temelji na načelu garderobe, zgrajene iz osnovnih oblačil v smeri, da se vsak kos, ki je izdelan na novo, lepo dopolnjuje in ponuja več kot sto možnih kombinacij mešanja oblačil iz nekaj osnovnih kosov garderobe znamke KA/NOA. Pakiranje kovčkov v nekaj minutah, ne da bi ob tem razmišljali, kaj boste oblekli, je tako za vami, kot tudi konec številnih glavobolov, ko je bilo treba pakirati in na veliko razmišljati o vsakem kosu, kam ga lahko dopolnimo. To preprosto mešanje in ujemanje le nekaj izbranih kosov predstavlja sanje, ki se sedaj lahko uresničijo za vsakega vsakdanjega popotnika. 

100-odstotno izdelano v Italiji z brezčasno eleganco

Naravni materiali, brezčasne barve se brez truda pomešajo z ekskluzivnimi materiali, iz katerih so narejeni. Prežeti s filozofijo o družbeno in kulturno odgovornem ustvarjanju, ponosno 100-odstotno italijanska znamka odraža občutek sproščene, minimalistične elegance, ki se osredotoča na izbrane materiale in popolno prileganje krojev. KA/NOA uporablja le najboljše surovine, usnje, polizdelke, kuhano volno, merino volno, tehnično volno, SUPER 100, kašmir, vse je spredeno, stkano in izdelano v Italij. Barvne palete so sestavljene iz osnovnih odtenkov in so na voljo v odtenkih, ki spominjajo na nebo, morje, zemljo in kamne, kot tudi na prefinjene mehke materiale vse skupaj pa izpelje kolekcijo, ki jo lahko nosimo skozi vse leto. Vsak kos je drugačen in še pomembnejše, brezčasen, kar spreminja danes živečo kratkotrajno naravo mode. To poudarja tudi filozofijo o sanjski luksuzni znamki, ki je brezčasna, a nikakor ne zastarela in je odporna na aktualna hipna modna dogajanja. Obiščite KA/NOA butik v Zürichu, Lausanne ali Crans Montani v njihovih butikih ali pa si naročite oblačilo kar na spletni strani www.kanoaitalia.com.

Recommended Posts