4711 IN ODKRIVANJE NOVIH SVETOV




  

Kaj je lepšega, kot odkrivati nove kraje, zbirati nove vtise in se predajati naravi? Trendi potrjujejo, kar pri sebi že dolgo časa čutimo. Narava vedno več ljudem pomeni protiutež njihovemu vsakdanjiku. Tam najdemo svoj pravi jaz in zberemo moč, da optimalno razvijamo svojo osebnost. V naravi je veliko čutnih dražljajev, ki tekmujejo za pozornost dobrega opazovalca. Igra barv, nežni zvoki in ne nazadnje dih jemajoči vonji, številne pokrajine kažejo svojo lepoto tudi s svojim vonjem. Tako si vsakdo poišče svoj lasten kotiček, kjer se globoko v sebi najbolje počuti. Iz tega prepričanja je parfumska hiša 4711 črpala navdih in ujela trenutke osupljivih pokrajin v ekskluzivno kolonjsko vodico 4711 Acqua Colonia Intense. Kolekcija obsega štiri edinstvene vonjave in je od septembra 2019 naprodaj v drogerijah. Nemška parfumska hiša 4711 že 227 let postavlja merila na področju kolonjskih vodic. In že deset let 4711 navdušuje s prestižno znamko Acqua Colonia, ki s svojo lahko kompozicijo sestavin navdih jemlje iz narave. Novi vonji znamke Acqua Colonia Intense se navezujejo na ta koncept in gredo olfaktorično in konceptualno še korak dlje. Nudijo posebej obstojno doživetje dišave in se ne posvečajo le posameznim sestavinam, pač pa celotnim pokrajinam, hrepenenju po sanjskih plažah, mistični lepoti gozda, pisani polnosti nežnih divjih cvetlic na travniku in osvežujočemu zraku na vrhih gora. Te občutke so vodilni svetovni parfumerji interpretirali v štirih različicah vonja, Sunny Seaside of Zanzibar, Wakening Woods of Scandinavia, Floral Fields of Ireland in Pure Breeze of Himalaya. Pri razvoju vonjev parfumske hiše 4711 Acqua Colonia Intense je parfumska hiša 4711 sodelovala s priznanimi mednarodnimi parfumerji. Skupaj z Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal in Gezo Schönom so ustvarili edinstvene, obstojne svetove dišav. Vsak zase je olfaktorično ujet trenutek vonja, ki prikliče spomin na edinstvene kraje in zbudi čiste emocije. Vse to je ujeto v zelo kakovostne sestavine. 4711 Acqua Colonia Intense dolgo časa spremlja svoje uporabnike in jih popelje v kraje, po katerih hrepenijo in jim s štirimi kompozicijami dišav ponuja različne učinke. Bogat šopek nežnih cvetlic, čutna toplota sonca, lesna aroma gozda, živahna svežina gora. Vsaka dišava 4711 Acqua Colonia Intense predstavi svoj obraz narave. Floral Fields of Ireland se poigrava z barvno intenzivno travnato pokrajino Irske. Divje cvetlice, ki se na gričevnati podlagi nagibajo v rahlem vetru, okoli sebe širijo cvetlični občutek povezanosti z naravo. Zgornja nota te kreacije se odpre z bogatim in žametnim cvetom dišečega osmanta oziroma
dišečega ostrolista. Nežno umeščen v mandarino in limono v sredini prehaja v srčni noti v razkošne dišavne note črne lesne mimoze in belega jasmina. Omama cvetlic, ki v spodnji noti z molekulo operanid in lesnimi notami pridobi obstojnost dišave. Zanimivost o sestavini Black Wood Mimosa je, da je to posebej lep in redek primerek mimoze, ki raste med drugim v provinci Munster in je bila izbrana kot zastopnica divjih cvetlic na Irskem. Olfaktorično nudi cvetlične, zelene, mokro vijolične, voskaste ter medene note in srcu te dišave da edinstven cvetlični karakter ter intenziven in živahen podpis. „Intenziven in barvit, kot divje cvetlice Irske,“ pravi Nelly Hachem-Ruiz (parfumerka). Sunny Seaside of Zanzibar zbuja hrepenenje po belih peščenih plažah, turkiznem morju in sončnem Zanzibarju skozi vse leto. Daje intenziven občutek spomina na poletje, mamljiv, privlačen, nepozaben.
V zgornji noti se morska sapica križa z osvežujočimi vodnimi sadnimi notami lubenice in subtilnim učinkom zvezdastega janeža. S kombinacijo intenzivno dišečih cvetov frangipani, kokosa in mošusa začutite toplino sonca. Zanimivo skupno delovanje vanilje, cedrovine in vetiverja zaokroži to moderno, orientalsko cvetlično dišavo. Posebna sestavina v tej dišavi je uporabljena Vanilla planifolia, ki jo pridelujejo v tropskem pasu Mehike in Južne Amerike, na Karibih, na otokih v Indijskem oceanu, pa tudi na Zanzibarju, dišavi da olfaktorično toplino, lesne note, čutno spodnjo noto in nudi občutek blaženosti. „Kot sprehod na plaži pod soncem Zanzibarja – tako diši raj,“ pravi Daphné Bugey (parfumerka). Wakening Woods of Scandinavia spominja na osupljive iglavce, z mahom prekrite skale, reke in slikovita jezera v gozdovih Skandinavije. Olfaktorična interpretacija neokrnjene narave, ki se prebuja, ko ji jutranja rosa in topli sončni žarki vdahnejo življenje.
Dišavna kreacija za ženske in moške s svojo zgornjo noto iz bergamotke, koriandra in rožnatega popra vas takoj popeljejo v dišavno vesolje dišave Acqua Colonia. Presenetljiva cvetlična aroma vrtnice in jasmina nežno zaveje prek parfuma, kot sveža sapa skozi drevesa, tako da krila lesnemu značaju dišave, ki s tem dobi ženstveno noto. Kompozicijo zaokroži obstojna spodnja nota iz pačulija in markantne lesne note jelke. Zanimivost pri dišavi je absolut jelke, ki ga pridobivajo iz tekočih izvlečkov iglic in vej jelke, ter je od nekdaj cenjen kot olje v aromaterapiji. S svojimi aromatično balzamičnimi, zadimljeno lesnimi in rahlo sadnimi notami nas popelje v najlepše gozdne pokrajine. „Kraljevski in skrivnosten, kot vonj skandinavskih jelkovih gozdov ob jutrih,“ pravi Geza Schön (parfumer). Pure Breeze of Himalaya je poklon najbolj spektakularnemu gorovju na svetu, ljubiteljem narave in raziskovalcem, ki jih prevzemajo edinstveni razgledi in kristalno čisti zrak.
Citronsko svežino vonja prikličeta iskrivo sočni noti bergamotke in mandarine. Skupaj srečata aromo rožnatega popra, kovinske akcente rožnega oksida in sveže note dišavnega akorda Living Mountain Air, tako jasen, tako razsvetljujoč kot globok vdih. Nove tonik note in mineralni akcenti naredijo to srčno noto tako posebno. Mošus in kašmir omogočita, da dišava nežno in počasi izzveni. Parfumska senzacija z dišavno noto Living Mountain Air, ki jo pridobivajo s tehnologijo Living-Technology, omogoča kemično posnemanje olfaktoričnih profilov posebnih krajev. Tako lahko reproduciramo težko dostopne in omejene dišave. Kompoziciji doda svoje hladne, ozonske note in izraz edinstvene svežine.