MAYBACHOVA DIŠAVNA POPOLNOST

Kolekcija Haute Parfumerie obsega šest različnih, prefinjenih in izjemnih dišav, ki jih je v svojem ateljeju v Grassu na jugu Francije ustvarila priznana parfumska mojstrica Anne Flipo. Dišave so bile razvite v skladu s temeljnimi vrednotami in DNK znamke Maybach: eleganca, ekskluzivnost in izdelava. Velik pomen je bil pripisan trajnostni proizvodnji in predelavi sestavin, stekleničk in embalaže. Elegantne linije, nekonvencionalna, napredna oprema in luksuzna doživetja po meri – Mercedes-Maybach je sinonim za brezčasne, a v prihodnost usmerjene avtomobile. Znamka predstavlja življenjski slog, ki združuje lepoto in odličnost ter življenje spreminja v izjemno potovanje. Zdaj vabi k odkrivanju tega življenjskega sloga v obliki visokokakovostnih parfumov. Šest ekskluzivnih unisex dišav, razvitih v sodelovanju z INCC Parfums, združuje vrednote znamke: eleganco, ekskluzivnost in strast. Zanje je odgovorna priznana Maître Parfumeur Anne Flipo. Poleg prizadevanj za izjemno lepoto in intenzivnega raziskovanja sestavin najvišje kakovosti vsaka dišava vsebuje tudi vizijo: ustvarjanje kolekcije, ki odraža enako popolnost kot vozila Mercedes-Maybach. Steklenička je tudi poklon DNK znamke Maybach. Njene stranice so obdelane s poliranim aluminijem, na katerem sta gravirana logotip Maybach in ime dišave – ta obdelava spominja na kromirane elemente v vozilih Mercedes-Maybach. Vzorec Maybach krasi steklo na sprednji in zadnji strani. Flakonu je priložen tudi eleganten lesen podstavek, v katerega ga je mogoče postaviti. Visokokakovostna embalaža v slonokoščeni barvi zaokroži čutno doživetje dišave. Materiali za flakon, leseno podlago in embalažo so iz trajnostne proizvodnje.

  

Izbranih šest dišav je del nove zbirke dišav Maybach:

RADIANT GREEN
Dišava Radiant Green je oda spomladanskemu rastlinskemu razkošju in je navdihnjena z rastlinami, ki so mokre od jutranje rose. Dinamična dišava združuje nežne note eteričnega olja nerolija, pridih fige in legendarno milo Savon de Marseille kot svež zaključek. Edinstvena kombinacija, zasnovana za navdih in energijo. Poleg naravnega značaja ima parfum tudi hladno noto, ki spominja na bleščeč krom. Nerolijevo olje je pridobljeno iz svežih cvetov grenke pomaranče. Neposreden nadzor nad orodji za pridelavo in ekstrakcijo zagotavlja, da se pri tem predelujejo le najboljši in najbolj sveži cvetovi.

SNEŽNO BELO USNJE
V tej živahni dišavi ima glavno vlogo bel semiš. Zgornja nota se odpre z razkošnim, mošusnim vonjem in se kmalu prepusti žametnemu usnju Saffiano™, ki ga spremljajo nepričakovane rumove note, zaokrožene s pomirjujočim značajem pačulija. Rezultat je dišava, ki vzpostavlja popolno ravnovesje med močjo in nežnostjo.

FASCINANTEN OUD
Oud, znan tudi kot orlovec, je razkošen in intenzivno dišeč les. Na olfaktorični ravni pooseblja elegantno moč, ki se širi iz vsakega vozila Mercedes-Maybach. Fascinanten Oud tej tradicionalni sestavini vdihne novo življenje. V parfumu so težke orientalske lesne note v presenetljivem kontrastu z gracioznimi, nežnimi cvetovi mimoz in sladkimi poudarki slive. Rezultat je edinstvena, večplastna kompozicija.

ŽIVAHNA TUBEROZA
Tuberoza velja za eno najbolj zapletenih in zahtevnih sestavin v proizvodnji parfumov. Ta parfum interpretira zapeljiv vonj tuberoz na povsem nov način. Za uravnoteženje njihove naravne sladkosti jih spremljajo slane note lešnika in pridih sveže mahovnate trave, imenovane vetiver. Anne Flipo interpretira tuberozo kot moško cvetlico, ki kljub temu ohranja svojo čutno moč in toplino. Uporabljeni absolut je pridelan v Indiji in je predmet strogih izbirnih meril.

NEPRIČAKOVANI IRIS
Dišava je ljubezenska izpoved najbolj razkošni cvetlici v svetu parfumov. Tu se graciozne nianse cvetov irisa združijo z intenzivnimi notami lavandina, hibridne sivke, in pridihom sveže mete. Nepričakovani Iris slavi enega najbolj ekskluzivnih materialov na svetu. Uporabljena korenina irisa je pridobljena s predelavo uporabljenih koreninic – edinstven postopek, ki ni le trajnosten, temveč omogoča tudi nove olfaktorične interpretacije.

KARIZMATIČNA VRTNICA
Ta dišava je sodobna interpretacija brezčasne vrtnice. Razkriva preplet ženstvene sladkosti in mehkih not kakava. Osnovo tvori močan hrastov les. Zaradi te presenetljive dvojnosti, ki jo uokvirja eleganca lesa, je Karizmatična vrtnicaidealna dišava za zahtevne, energične ljudi s pretanjenim občutkom. Absolut vrtnice, ki ga podjetje LMR Naturals pridobiva iz Turčije, izvira izključno iz cvetličnih farm s certifikatom „For Life“. To zagotavlja najvišjo kakovost in odgovorne metode gojenja.

Dišave so na voljo v spletni trgovini maybach-luxury.com, v butikih Maybach in v spletni trgovini parfums.mercedes-benz.com.