POIŠČITE SVOJO SVEŽINO, POIŠČITE SEBE

Pred dnevi je bila razkrita nova oglaševalska kampanja dišav Bleu De Chanel. Kampanja, ki jo je režiral filmski velikan Martin Scorsese in v kateri nastopa igralec ter ambasador parfumske linije Bleu De Chanel, Timothée Chalamet, predstavlja novo obdobje kultne dišave hiše. Scorsese, ikona filmske industrije, in Chalamet, eden najbolj drznih igralcev svoje generacije, sta prvič sodelovala pri ustvarjanju sodobne podobe svobodnega, drznega in odločnega iskanja samega sebe. Navdihnila ju je magnetna privlačnost in brezčasni duh te sveže, svetleče dišave.

  

Martin Scorsese je že leta 2010 režiral prvo kampanjo Bleu De Chanel, zdaj pa je ponovno uporabil svojo genialno ustvarjalnost, da bi prikazal številne vidike moškega, ki si utira lastno pot. V svetu, kjer nas svetle luči slave zaslepijo za realnost, Timothée Chalamet v globoko iskreni vlogi, napisani prav zanj, upodablja človeka, ki se poda na pot iskanja samega sebe, pri čemer sledi le svojemu instinktu. Svet se je spremenil. Pri slavnih se danes odkrivajo še drugi vidiki, kot pred desetimi ali petnajstimi leti, kar je, po besedah slavnega režiserja, še bolj ekstremno. Film ameriškega režiserja Martina Scorseseja tako raziskuje občutljivo dvoumnost med pretirano izpostavljenostjo, ki jo prinaša slava in zaradi katere igralec živi po scenariju, ter njegovo globoko željo po iskanju pristnosti v svojem poklicu. Kot poziv k sprejemanju svojega pravega bistva črno-beli prizori, polni kontrastov, prikazujejo dvojnost med likom zvezdnika in njegovo temno platjo, medtem ko modri prebliski, ki simbolizirajo upanje, dajejo iskrice optimizma. Ta igriva uporaba barv doseže vrhunec v zadnjem prizoru, v katerem se Chalametov lik, potopljen v skrivnostno in karizmatično modro barvo, sooči s svojo notranjo resnico. To ponazarja sporočilo kampanje: “Bleu De Chanel je ravno prav prepričljiv in intenziven, da predstavlja moškega, ki se noče uvrstiti v tipizacijo. Moški, ki zavrača okvirjenost in se ne boji pokazati ranljivosti skozi svojo trdo, razorožujočo zunanjost,” je ob predstavitvi kampanje dejal Olivier Polge, hišni parfumer znamke Chanel.

Timothée Chalamet, nominiranec za oskarja in trikratni nominiranec za zlati globus, je med najbolj spoštovanimi in vplivnimi igralci svoje generacije. Sodeloval je z uglednimi filmskimi ustvarjalci, kot so Luca Guadagnino, Greta Gerwig, Denis Villeneuve, Adam McKay, Wes Anderson, Martin Scorsese in Christopher Nolan. Chalamet je bil najmlajši nominiranec za oskarja za najboljšo moško vlogo po letu 1939, in sicer za vlogo v filmu “Pokliči me po svojem imenu”. Igral je v petih filmih, nominiranih za oskarja za najboljši film: “Call Me by Your Name”, “Lady Bird”, “Little Women”, “Dune” in “Don’t Look Up”. Dodatne vloge je imel še v filmih “Bones and All” Luce Guadagnina, “The French Dispatch” Wesa Andersona, “Beautiful Boy” Felixa Van Groeningena, “The King” Davida Michôda in “Interstellar” Christopherja Nolana. Za kamero je Chalamet sodeloval kot producent pri filmu “Bones and All” Luce Guadagnina za studio MGM, trenutno pa snema film “A Complete Unknown” Jamesa Mangolda za Searchlight, v katerem igra vlogo Boba Dylana in kjer je tudi producent.