CORNELIANI PRAZNOVANJE KROJAŠTVA

Umetnost krojenja je ključna koda in bistven element sloga, ki je globoko zakoreninjen v izvoru in duši italijanskega podjetja Corneliani. V letošnji sezoni jesen/zima 2024 se dediščina blagovne znamke še naprej razvija s prepletanjem zvoka tradicije z osnovo sodobnosti. Vsestranskost prežema vse oblike in tkanine, saj blagovna znamka slavi svoj DNK z udobjem in nosljivostjo, funkcionalnostjo in namenom. Lahkotnost in udobje sta v središču pozornosti, kar se izraža v progresivnih silhuetah in naravni barvni paleti zemeljskih tonov – črne, rjave in kamelje, začinjene z drznim šarmom vijolične in brandyja. Oblike vrhnjih oblačil se poigravajo s kratkimi in dolgimi kroji ter z udobnimi in voluminoznimi linijami poudarjajo telesnost. Hlače se pridružujejo razpoloženju, saj so ozke na spodnjem robu ali pa povsem vpadljive s širokimi in plapolajočimi robovi. Prevlečne majice se brez težav umestijo v celoten videz. Šivi in natančne podrobnosti razlikujejo in določajo konstrukcije brez podloge, izdelane za plastenje in kombiniranje, ki presega določeno sezono.

  

Pri izbiri materialov se razkošje prepleta s sproščenostjo: organske tkanine z majhnim vplivom, čista in plišasta volna, kašmirske pletenine ter hladne vibracije usnja, mehkega kot rokavica, ter krzna z učinkom, kot da vas ovije medvedek. Najlon in bombaž sta suha in dajeta malo hrustljavi videz, ki je popolnoma usklajen z ritmom globalnega življenjskega sloga v gibanju. Koncept lahkotnosti se kaže tudi z vključevanjem tehničnih tkanin, kot so mikrovlakna in neomadeževan najlon, pa tudi z razvojem posebnih projektov, kot sta CRN Tech Wool in CRN Jersey Wool, ki sta posebej zasnovana za plastenje in zagotavljata višjo raven sartorialne učinkovitosti.

Dodatki dopolnjujejo sliko z uvedbo zimske različice superg Earthly, ki so na voljo v usnju ali semišu s podplatom za vse terene, poleg sveže serije mokasinov in puščavskih škornjev s fleksibilnim gumijastim podplatom. Italijanski savoir-faire, raziskan v vseh svojih razsežnostih, je več kot le način oblačenja – je način bivanja, izjava prilagojenega sloga za prosti čas.