In Moda

#DEISEL ali DIESEL, kateri logo je pravilen?

Medtem ko številne znamke ohranjajo svojo podobo na enem in istem logotipu, je Diesel ustvaril novega in odprl svojo novo trgovino v preobleki na Canal Str. v New Yorku med tamkajšnjim Tednom mode.

Znamka Diesel je v začetku februarja za nekaj dni odprla skrivnostno, avtentično trgovino skladiščnega izgleda z imenom DEISEL v ulici Canal, prav v samem središču razvpitega newyorškega okrožja s ponarejenimi izdelki in torej daleč stran od znamenite Pete avenije ali drugih modnih znamenitosti. Kupci takrat niti slutili niso, da so v trgovini DEISEL kupljeni izdelki pravzaprav edinstveni kosi oblačil, ki so jih posebej za to priložnost ustvarili v oblikovalskem studiu znamke Diesel in jih prekrili s posebno označbo: DEISEL. Nekaj srečnežev je tako domov odneslo izjemno redke primerke oblačil, ki bodo morda postali zbirateljski kosi.

Delujoč v slogu sosednjih trgovin na ulici Canal, je DEISEL s svojo notranjostjo in nakupovalnimi dnevi poskrbel za pristno nakupovalno izkušnjo, vse skupaj pa je posneto. Video tako prikazuje dogajanje med kupci in prodajalci, med stojali in policami z Dieslovimi kosi oblačil, hkrati pa nagovarja kupce, naj bodo dovolj pogumni, da se vendarle odpravijo na pot in najdejo svoj edinstveni stil oblačenja.

Kljub zelo prisotni logomaniji v modnem svetu so se potrošniki pričeli odmikati od močno označenih izdelkov. Znamka Diesel se zato nekoliko poigrava s svojimi privrženci in jim omogoča oz. jih spodbuja k svobodnejšemu pristopu do oblačenja. Oblecite se, kakor koli si želite sami. Zakaj? Ker je čas, da se proslavi tiste, ki pripnejo le nekaj oznak, in čas za tiste z le nekaj dvajset dolarji v žepih, ki pa kljub temu iščejo resnično neverjeten izdelek. Če ste slučajno zamudili izjemno Dieslovo priložnost v New Yorku, morda vendarle uspete še kje najti svoj DEISEL kos, če jih je še kaj ostalo. Nekateri od naključnih kupcev teh izdelkov po neverjetni ceni bodo slej ko prej pripravljeni prodati le-te po spletu. Ali pa že kar takoj poglejte na www.deisel…, oprostite, na www.diesel.com.