In Moda

V zgolj desetih letih je nogometni igralec Neymar Jr. postal svetovna nogometna in stilska zvezda. Izpostavljen na milijone oboževalcem, novinarjem in nasprotnikom je vsaka njegova gesta fotografirana, deljena in komentirana, vsaka njegova beseda analizirana in tudi objavljena na družbenih omrežjih. Kaj je torej tisto, kar daje pogum mlademu brazilskemu supertalentu? Ob deseti obletnici linije parfumov so pri znamki Diesel kampanjo nadgradili z odličnim izhodiščem. Parfum Spirit of the Brave vzpodbuja mlade moške po vsem svetu, da se igrajo s svojimi strahovi in dosežejo njihove potenciale s številnih področij. Tako kot nekoč mladi Neymar Jr. Sodeloval je v celostni kampanji, zato boste skozi intervju razbrali, zakaj je na steklenički prav lev in katero od tetovaž ima Neymar Jr. najraje.

Ste obraz nove kampanje znamke DIESEL za novo dišavo »Duh pogumnih«. Kaj za vas osebno pomeni beseda »pogumen«? Bi rekli, da je to hrabrost? Kot športnik in kot oseba?

NEYMAR JR.: Samega sebe vidim kot »pogumnega«. Vsak dan se prebudim z razmišljanjem o zmagi, o boju, o dobrem bojevanju. Včasih je prisotnih veliko težav, življenje profesionalnega športnika na moji ravni je polno takšnih ali drugačnih ovir. Ampak nikoli ne obupam, vem, kaj lahko dosežem in kako lahko pomagam svojim soigralcem. Tako je tudi v mojem osebnem življenju. Ne morem obupati, saj je veliko ljudi, ki se ukvarja z menoj in to me velikokrat pelje dalje.

Vas je še vedno kdaj strah ali ste nervozni? Kako se spopadate z vašimi strahovi? Kako se spopadate z negativnostjo ali stresom?

NEYMAR JR.: Včasih me je bilo bolj strah, bil sem bolj nervozen. Ampak z izkušnjami, ki so mi jih dale zmage in tudi porazi, pride tudi veliko vedrine (in drži, veliko več se naučimo iz porazov kot iz zmag). In proti negativnosti je z menoj Bog.

Kdaj ste prvič spoznali, da lahko postanete pravi šampion? In kdaj je bilo prvič, ko ste se zavedeli, da ste pravi šampion?

NEYMAR JR.: Nimam se za pravega šampiona. Veliko zmag sem dosegel, vendar je pred mano še dolga pot, nisem zadovoljen s tem, kar sem doslej profesionalno dosegel. A v osebnem življenju se počutim kot pravi zmagovalec. Tudi skozi svoje delo sem svoji družini lahko dal boljše življenje, pomagal sem prijateljem in dosegel največji dosežek na svetu. Kar je moj prečudoviti sin.

Tetovaža na vašem gležnju pravi »drzno«. Je drznost lahko sinonim pogumnosti?

NEYMAR JR.: V svojem življenju moraš biti pogumen, če hočeš doseči velike stvari, ne glede na to, na katerem profesionalnem področju deluješ. In drznost vidim kot lastnost osebe, ki je pogumna. Ne poznam nobene zgodbe, v kateri pri pogumnem človeku ne bi bilo prisotne vsaj malo drznosti.

Pri kreiranju nove dišave ste bili zelo vključeni. Kako ste začeli sodelovati z znamko DIESEL na tem projektu?

NEYMAR JR.: Od prvega trenutka, ko so mi pokazali projekt, sem bil zelo navdušen nad idejo. Sodeloval sem pri vseh pomembnih odločitvah, predvsem pri izboru dišave, saj je morala biti povezana s tem, kar imam rad sam, kar mi je všeč. In vrhunsko je bilo vse opravljeno, zelo sem zadovoljen in upam, da bodo tudi drugi ljudje zadovoljni s končnim izdelkom.

Ste imeli konkretno idejo, kakšen naj bi bil vonj ‘Duha pogumnih’ oz. Spirit of the Brave?

NEYMAR JR.: Nisem vedel natančno, vendar mi je bilo jasno, da mora biti zelo povezan z menoj. Moral bi biti drzen vonj … (se nasmeji). Želel sem si dišavo, ki je tako sveža kot elegantna, da mi da energijo, mi vlije samozavest v vsakem trenutku mojega življenja.

Ali obstajajo določene sestavine, arome, zaradi katerih se počutite odlično? Vam vzbudijo morda kakšne posebne spomine? Morda kakšne arome, ki vas popeljejo v čas vašega otroštva v Braziliji?

NEYMAR JR.: Vonj krožnika z rižem, fižolom, govejim mesom in pečenim krompirjem … (se nasmeji). To me resnično premakne, popelje me nazaj v Brazilijo, na kosilo skupaj z družino.

Želeli ste si, da bi parfum Spirit of the Brave prinesel energijo in samozavest posamezniku. Povsem očitno je, da imate vi veliko energije, ampak ali ste bili vedno tako samozavestni?

NEYMAR JR.: Moram biti. Delo, ki ga opravljam, zahteva veliko samozavesti, brez nje bi težko karkoli dosegel. Si predstavljate, da bi bil brez samozaupanja ob koncu olimpijskih iger, ko je prišel čas za kazenske udarce?

Vaše tetovaže igrajo pomembno vlogo v zgodbi dišave Spirit of the Brave. Katera je bila vaša prva tetovaža? Imate katero od tetovaž, ki vam je bolj pomembna kot preostale?

NEYMAR JR.: Moja prva tetovaža, pravzaprav dve sta bili poklon moji mami in moji sestri. Tetoviral sem si njuni imeni na svoji roki. Ne bi rekel, da mi je katera od tetovaž bolj pomembna, vse od njih me nagovarjajo, so povezane z mojim življenjem. A če bi moral izbrati eno, bi si izbral tetovažo, ki sem si jo ustvaril z obrazom mojega sina.

Koliko tetovaž sploh imate? Zakaj ste si naredili tetovaže? Kaj vam pomenijo?

NEYMAR JR.: Povsem sem izgubil število … (se glasno nasmeji). Kot sem že dejal, ima vsaka tetovaža poseben namen, vsaka govori o mojem življenju, o določeni fazi mojega življenja.

Lev na vaši roki je uporabljen tudi na parfumski steklenički. Kakšna je njegova zgodba? Kje in kdaj ste pridobili to tetovažo? Kdo jo je ustvaril?

NEYMAR JR.: Lev je žival, ki predstavlja moč in voditeljstvo … Zelo se identificiram z njo v tem smislu, seveda poleg tega da je sama po sebi žival izjemno lepa. Ustvaril mi jo je Thieres, izbrala sva sliko, ki bi lahko izpadla lepo, s poudarkom na fokusiranem obrazu leva, odločnem … Obožujem to tetovažo, je ena mojih bolj priljubljenih.

Embalaža dišave je črno-zlata. Kaj vam to sporoča? Zakaj ste izbrali tovrstno povezljivost?

NEYMAR JR.: Ker izraža moč in sofisticiranost. Samozavest in pogum.

Od nekdaj vas je zanimal nogomet, ampak kot otrok ste imeli radi tudi glasbo in ples. Ste tako umetnik, kot ste tudi športnik?

NEYMAR JR.: Mislim, da sem zelo dober pevec, težava je v tem, da se nihče ne strinja z menoj … (smejanje). Ampak šalo na stran, moj fokus je na nogometnem terenu. Sem športnik, atlet. Prepevam le v prostem času.

Ste radi pred kamerami? Ali je igranje morda stvar, ki bi jo počeli na neki točki v vašem življenju?

NEYMAR JR.: Ne, nikakor to ni moj cilj. Ampak menim, da po toliko letih dela pred kamerami, pri ustvarjanju reklam, mi to niti ne bi delalo takih težav. Vsekakor je velik skok do tega, da bi res postal tovrstni igralec.

Kako se sprostite?

NEYMAR JR.: Najbolj z mojo družino, prijatelji. Moj način sprostitve in pozabe je, da omehčam svoj um in se pripravim na nove izzive.

Imate občutek za stil in modo. Je danes pomembno izstopati?

NEYMAR JR.: Obožujem modo. Mislim, da je pomembno biti lepo urejen in oblečen. To, kako smo oblečeni, veliko pove o nas samih. Izstopanje je bolj posledica vsega skupaj.

Nam lahko zaupate nekaj o vašem lepotnem ritual? Koliko časa preživite zjutraj v kopalnici?

NEYMAR JR.: Nikoli nisem meril, koliko časa potrebujem, da se res uredim (se nasmeji). Veliko je seveda odvisno od priložnosti. Ampak ja ja, vsak dan porabim kar nekaj časa pri urejanju sebe, rad imam ta ritual.

Imate kak poseben ritual, preden se odpravite na igrišče?

NEYMAR JR.: Pred vsako igro govorim z očetom in skupaj zmoliva. To počneva že vse od začetka moje kariere, ko sem bil še v bolj malih nogometnih ligah. Poslušam tudi veliko glasbe!

Kako pomembni so vam vaši navijači? Kaj menite, da pričakujejo od vas? Se lahko kaj naučite od njih? Kako ohranjate stik z njimi?

NEYMAR JR.: Navijači so mi zelo pomembni. Dajejo mi moč, samozavest, vzdržujejo me s svojo ljubeznijo, da lahko ohranjam svojo voljo do novih zmag. Način izražanja skozi družbena omrežja, je ena od opcij, kako vzdrževati stik z njimi. Vedno jih zelo zanima, kaj se dogaja v mojem življenju na igrišču in stran od igrišča. A najboljši način stika z njimi in ohranjanje le-tega je, da dosežem gol in da osvojimo naslov prvaka. Tako je vključene resnično veliko energije!