In Moda

Liberalna definicija pojmov in razlaga njegovih idej. Potreben je natančen razum za spremembo normativnega objekta v nekaj posebnega. 

Dostopna preobrazba. 

Potovalni kovček, opisuje preobrazbo iz modnega dodatka v oblačilo s funkcionalno formo. 

Po zabavi. 

Druženje po modni reviji namenjeno gostom iz industrije, a ustvarjeno odlično s strani privržencev znamke. 

Torbe. 

Končni izraz koristnosti. V kolekciji pomlad-poletje 2019 so torbe izpeljane iz ikon znamke Louis Vuitton in obdelane s posebno 3 % metodo Virgila Abloha. 

Biografija. 

Virgil Abloh je bil rojen leta 1980 v mestu Rockford v Illinoisu. Diplomiral je iz gradbeništva na Univerzi v Wisconsinu leta 2002 in magistriral iz arhitekture na Inštitutu za tehnologijo v Illinoisu leta 2006. Abloh je delal kot kreativni direktor za Kanyea Westa do leta 2012, ko je lansiral svojo prvo znamko Pyrex Vision. Leto pozneje je ustanovil podjetje Off-White. Virgil Abloh se je pridružil podjetju Louis Vuitton kot kreativni direktor za moške linije v letu 2018. 

Sodelovanje. 

Ustvarjalno partnerstvo med ljudmi in znamkami, s čimer se je pogosto ukvarjal Virgil Abloh v preteklosti. Običajne pomladno-poletne kolekcije znamke Louis Vuitton skozi stoletje niso vsebovale posebnih edicij. 

Ovratnik. 

Sestavni del srajce ali jakne, obvezen v kodeksih formalnih oblačil, ustroju, ki je avtohton znamki Louis Vuitton in tuj njegovemu oblikovalcu, njegove izpeljanke so zato označene kot gesta ironije. »Virgil Abloh je bil tu!« 

Denim. 

Tkanina delavca običajno povzdignjena v visoki modi, ta skupen material se opira na njegov namig po želeni čustveni navezanosti. Virgil Abloh je odraščal v devetdesetih letih v preopranih kavbojkah Levis, togih in najdenih v vintage prodajalni. 

Oblikovalec. 

»Sam sebe ne imenujem ustvarjalca imidža. Tudi oznak sicer ne zavračam. Ne trudim se, da bi se postavil na piedesetal, niti ne poskušam, da bi bil karkoli več. Rad bi opredelil naziv umetniškega direktorja v novi drugačni dobi.« Vigil Abloh Disc Jockey. 

»Rad imam glasno glasbo,« Virgil Abloh 

Dorothy.

Podeželsko dekle iz srednjega zahoda, ki je bila prestavljena v Oz, pravljično deželo, kjer je izkusila nedosegljive reči, prek vsakršno njeno domišljijo. Kot zunanji opazovalec kmalu ugotovi, da je bila vzeta v Oz z razlogom. 

Izpostavljenost.

Sistem, ki je prepoznan s strani oblikovalcev v dobi družbenih medijev mode. Lahko vodi tudi do pozicije kreativnega direktorja znamke Louis Vuitton.

Klub oboževalcev.

Dvosmerno čaščenje med oblikovalcem in njegovimi strankami, modno čaščenje posnema odvisno razmerje med umetnikom in njegovim podpornikom, povezavo, ki je podobna enaki povezavi tudi na športni ali glasbeni sceni. 

Rokavice.

Prevleke za roke, s katerimi Virgil Abloh poudari podpis znamke Louis Vuitton, barve rokavic se namenoma ujemajo z usnjenimi izdelki, s katerimi so usklajene.

Grafike.

Podpisana ploskev med delom Vrigila Abloha, grafični ornamenti niso več potrebni le v potiskih, temveč se razvijajo v obrtniške oznake, ročno vezene, nakopičene in edinstvene. Ročno nameščeno individualno s strani umetnika Virgila Abloha. 

Krog. 

Krog svetlobe ustvarjen okoli modne hiše in njene kolekcije z nadgradnjo celotne umetniške sfere in značilnostjo oblikovalca. 

Mobilizacija.

Izraz, ki označuje varnost in konverzijo dekorativnega objekta v uporabno okrasje. 

Ironija.

Filozofija nove generacije. Prisotnost oblikovalca Virgila Abloha pri znamki Louis Vuitton.

Nakit.

Predmeti dekoracije pogosto označene z vsem, kar se sveti, je zlatega in se razume kot okrasje. Nakit sezone pomlad-poletje se pojavi v keramični obdelavi ali neobdelanih kovinah, ki označujejo kontrast cenjenim neplemenitim materialom. 

Kanye West. 

Mentor in prijatelj Virgila Abloha.

Dolga vetrovnost.

»Blagoslov in prekletstvo.« Virgil Abloh

Louis Vuitton.

Pariško usnjarsko podjetje ustanovljeno leta 1854. Zaznamovana z njegovim monogramom je hiša iznašla pravo logomanijo. Vrednost blagovne znamke ohranja neprekosljiv položaj skozi številne kulture in razrede.

Luksuz.

Oznaka znamke določena z vrednostmi, kodami in kakovostjo, njihova uporaba in definicija je bila privilegij izbranih, dokler ni nova generacija osvojila njihovega področja in premaknila paradigme v dobro. 

Marginalizem.

Izraz, ki se uporablja za oblačila in dodatke, ki odražajo normativno modno religijo pobožne generacije mladih ali mlajših oblikovalcev, ki ji pripada Virgil Abloh. 

Milenijci.

Izraz, ki se uporablja za potrošnike rojene v poznih 80. do 90. letih, pogosto povezano s trgi, na katerih deluje Virgil Abloh, nemilenijski oblikovalec z milenijsko občutljivostjo. 

Model.

Oseba, ki opredeljuje anatomsko, rasno in lepotno značilnost svojega videza. Ali kot umetnik, individualist in osebnost.

Moto.

»Odličen stil je vedno izstrelitev.« Virgil Abloh

Norma. 

Ironija generacije vzgojene na ekstravagantnosti in ustvarjanje in občutljivost tistih z dostopom do nje. 

Popolna belina.

Izraznostno bela, ki spremeni vse sestavljenke, ki jo poznajo. Služi kot prazno platno za zaznavanje in novo interpretacijo.

Oz.

Sanjska dežela, ki jo je obiskalo podeželsko dekle Doroteja v filmu Čarovnik iz Oza iz leta 1939. Ob prihodu po ciklonu svojemu psu razloži: »Toto imam občutek, da nismo več v Kansasu.«

Paleta.

Črna, bela, sivo bela in umazano rjava. Rubinasto rdeča, kot opeka rumena cesta, kovinska, limetino zelena in mavrična.

Poppy.

Rubinasto rdeč cvet, katerega izjemna krhkost je nasprotna njeni psihedelični, narkotični lastnosti halucigene moči. 

Produkcija.

Metafora za iskanje drame v prefinjenosti, kolekcija pomlad-poletje 2019 z občinstvom tri tisoč ljudi je formiranih tako s strani modne industrije kot tudi posebej povabljenih študentov. Ustvari predstavnika te atmosphere, dualista demografije, ki bo nosil kolekcijo ob roki. Urejeno v vrtovih Palais Royal, pesek je podoben mavrici, medtem ko izbrani gostje nosijo ujemajoče se majice, in ustvarjajo predstavo s svojo prisotnostjo. 

Psihedelija.

Izvorni izraz za umetnost ustvarjeno s pomočjo zasvojenoti, opisuje nedolžen občutek vznesenosti, ki ga opazimo v razlivajočih se barvnih formacijah in kaleidoskopskih motivih. 

Mavrica.

Kaleidoskopska paleta se spreminja iz sivo bele v polikromatično in sinhrono tvori holografski lok, za katerega je znano, da predstavlja sanje. Motiv v filmu Čarovnik iz Oza zagotavlja zgradbo kolekcije pomlad-poletje 2019.

Racionalnost.

Osnovna metoda kolekcije pomlad-poletje 2019, njeni videzi so na splošno oblikovani in stilirani z uporabo izdelave zgornje plasti, spodnjega sloja, vmesne plasti in zunanjega dela.

Rockford.

Mesto v Illinoisu, v katerem je odraščal Virgil Abloh, kjer ga srednjezahodna in uporabnostna delovna oblačila definirajo v slog popularne smiselne obleke, učinkovito ustvarja nenamerne prevzeme te antimode. 

Čevlji.

Element garderobe, ki najbolj izkazuje obdobje ali gibanje, vsaka oblika čevljev izvira iz športa ali vintage kulture iz šestdesetih let kot Chelsea gležnarji do zlate dobe superg v osemdesetih letih. 

Silhueta.

»Obrni se proti trdnemu in formalnemu. Naj je videti kolikor lahko udobno.« Virgil Abloh

Nogavica. 

Vsakodnevna nujnost najprej prekrita z okrasnimi kamni Michaela Jacksona leta 1983, inspiracija otrokom skozi generacije, da razvijejo vsakodnevnost. Kot otrok je Virgil Abloh postal zgodnji zagovornik bleščičastih nogavic. 

Komad.

Neenotna glasbena primerjava med psihedeličnim uvodom BADBADNOTGOOD, ki se razvije v pesmi Kanyea Westa I Thought About Killing You. 

Ulična moda.

Predvidljiv žanr oblačil v debitantskem nastopu oblikovalca, kot del modne stvaritve, vendar takšna, kjer se športne lastnosti in oblike kritično preobrazijo v luksuzne elemente in prestižno kolekcijo. 

Stajling.

Nekoč preprosto le izpeljanka iz kolekcije oblikovalca, danes služi kot sodobno modno orodje, ki ga oblikovalec ponudi javnosti kot začetek ideje in ultimativno samoizražanje. 

Sončna očala.

Dodatna oprema, ki daje popoln videz v trenutku. Kolekcija očal pomlad-poletje 2019 se je zgledovala po očalih Al Caponeja v dobi prebivanja v Chicagu, nekdanjih trdih tleh Virgila Abloha in sledeh leta 2005, kjer je bilo pri znamki Louis Vuitton sodelovanje tudi s Pharrellom Williamsom in Nigom.

Premotavanje.

»Moda lahko ignorira dogajanje v resničnem svetu ali je njegov del.« Virgil Abloh

Krojenje.

Paradoksalna uniforma poslovnega moškega, njegovi vzorci na kovčku se ujamejo z anatomijo suknjiča in so vedno pripravljeni na popotovanje.

Časomeri.

Funkcionalno zlitje med nakitom in urami, ki učinkovito ustvarjajo proces dostopnih preobrazb, časomeri se spremenijo v prave dodatke z implementacijo keramičnih manšetnih gumbov z dvojnim ovojem. 

Posvetilo.

Bogastvo prepoznavnih motivov oblikovalčevega najbolj izvirnega generacijskega ponosa, služijo kot prvi spomini na dečka, ki ga je vzgajala krojaška mati ganskih korenin v njenih tradicionalnih zahodnoafriških oblačilih. 

Delovna soba.

Nekoč privilegij delovnih oblačil, zdaj se ti elementi izrazijo v modi z enakimi funkcionalnimi deli in pleonazmom. Bodisi, da gre za večuporabnost stranskega žepa ali ironijo denarnice, ki je situirana ob gležnju. 

Z.

»Če ste prišli do sem, se vam zahvaljujem za vaš dragoceni čas.« Virgil Abloh