In Avto

Za Oliverja Heilmerja, vodjo oblikovanja pri znamki MINI od septembra 2017 dalje, oblikovanje ni le poklic, ampak poslanstvo. Že kot deček – rodil se je v Münchnu – si je želel, da bi nekoč oblikoval vozila. Kar je bila nekoč želja, je danes postalo resničnost. Triinštiridesetletnik nam je pripovedoval o svojih oblikovalskih idejah in načrtih za prihodnost znamke MINI. Res je, tudi drznost premika meje.

Zakaj ste postali oblikovalec avtomobilov?

OLIVER HEILMER: Že odkar pomnim, me fascinirajo avtomobili. Vedno sem jih risal z nasmehom na obrazu. Začelo se je z izrisovanjem dodatnih spojlerjev na slikah avtomobilov v otroških revijah, nato sem začel načrtovati in izrisovati svoja vozila. Kar hitro je postalo jasno, da si želim postati oblikovalec avtomobilov. V tistem času to ni bila ravno praksa, v ospredju je bila bolj klasična kariera pravnika ali zdravnika. Zato si tudi lahko predstavljate, kako skeptično so gledali na to v moji družini. Ko sem po maturi opravljal prakso pri dobro znani znamki v Stuttgartu, me je moja dolgoletna želja popolnoma prevzela. Seveda pa takrat nikakor ne bi mogel reči, da bom končal prav na takšnem delovnem mestu, kot ga imam danes.

Kaj vse vas navdihuje pri ustvarjanju? Kje se porajajo energije novega vala oblikovanja?

OLIVER HEILMER: V bistvu sem fasciniran nad vsem, kar vžiga mojo domišljijo in spodbuja mojo ustvarjalnost. Na primer glasba, vse od dobrega jazza do hip hopa. A hkrati me vznemiri tudi estetika tehničnih izdelkov. Mislim na tiste, ki so jih razvili in zgradili inženirji s povsem tehničnega stališča, a kljub temu izžarevajo nenavadno lepoto. Morda poznate kavni avtomat Faema iz petdesetih, šestdesetih let preteklega stoletja. O nečem takem govorim. Kot fantiča me je navdušil tudi kombajn na kmetiji mojih starih staršev. Ob njem sem ostal brez besed; dneve in dneve sem se vozil na njem in ga občudoval. Samoumevno je, da obožujem lepe stvari. Čeprav je lepota seveda zelo subjektivna.

Kaj bi vi označili kot “dober dizajn”?

OLIVER HEILMER: Dober dizajn je dosleden in odraža jasen namen. Funkcionalnost izdelka se mora takoj razbrati. Ni nujno, da ima kaj skupnega z lepoto. Še en element dobrega oblikovanja, ki je zame pomemben, je, da izdelek ni preveč glasen. Hkrati se mora vsaj do neke meje polarizirati, da se ne izgubi v anonimnosti izdelkov. Med avtomobilskimi oblikami je veliko primerkov, ki najprej polarizirajo mnenja, vendar prav zaradi tega prižgejo luč za nov segment vozil. Dober primer tega je na primer vozilo BMW X6. Ni nujno, da je dober dizajn samo stvar oblikovalca, čeprav mora ta seveda imeti določen občutek za estetiko. Kovinske dele teles številnih klasičnih avtomobilov je nekoč pomagal oblikovati les. Fantje, ki so to počeli, nikakor niso bili oblikovalci, ampak nadarjeni obrtniki, z neverjetnim občutkom za enovitost oblike in njene funkcije. Malo verjetno je, da so vedeli za teorije, kot so ustvarjanje površinskih linj, izpostavitev površine ali poudarjanje določenega položaja. Enostavno so našli način, kako pravilno ustvarjati…

Intervju z gospodom Oliver-jem Heilmer si lahko preberete v Davidu.