In Ure

Breitling že več kot stoletje uživa globalni ugled svojih pilotskih ur predvsem zaradi povezav s svetom letalstva. Z izdelavo dveh kronografov in ure s tremi kazalci v spomin partnerstvu z izdelovalcem letala P-40 Warhawk Breitling pojasnjuje, da letalstvo ostaja bistveni del DNK te blagovne znamke. Tri nove ure Breitling Aviator 8 Curtiss Warhawkso izdelane v čast priznanega ameriškega proizvajalca letal Curtissa Wrighta in njegovega najbolj znanega letala Curtiss P-40 Warhawk. Letala P-40 Warhawks so izdelovali med letoma 1938 in 1944. Dva kronografa – eden z mehanizmomBreitling 01– sta bila predstavljena skupaj z osupljivim modelom s tremi kazalci.

Uro Aviator 8 B01 Chronograph 43 Curtiss Warhawk odlikuje vojaško zelena številčnica z mat zaključkom. Kontrastna srebrna podštevilčnica, 12-urni in 30-minutni kronografski števci in majhna druga podštevilčnica označujejo, da uro poganja Breitling Production Calibre 01, mehanizem, ki zagotavlja izjemno rezervno moč za približno 70 ur. Čudovit kronograf je opremljen z dvosmernim vrtljivim okvirjem z arabskimi številkami in praktičnim rdečim kazalcem. Super-LumiNova® prevleka ter arabske številke na številčnici olajšajo branje časa v kateri koli svetlobi.

COSC – certificiran kronometer sestavlja 43-milimetrsko ohišje iz nerjavnega jekla, pritrjeno na zelenem vojaškem traku, ki je vodoodporno do 10 bar (100 metrov/330 čevljev). Privlačno ohišje krasi prozoren safirni kristal, na katerem sta natisnjenaCurtissov pripis in slika letala P-40 Warhawk, katerega zasnova, z usti in barvno shemo morskega psa, temelji na značilni barvni shemi letala, ki ga je pilotirala ameriška prostovoljna skupina v slavni kitajski vojni imenovani Flying Tigers.

Ura Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk bo privlačila vsakogar, ki ceni zgodovino letalstva in se navdušenje nad čistimi številkami.